NBA: Clippers nousee Cavaliersin haastajaksi?


Vakiintunut ydinryhmä, maailman paras koripalloilija ja viime kauden finaalipettymyksen aiheuttama lisäbuusti. Onko Cleveland Cavaliers selkeä ykkössuosikki tiistaina alkavaan NBA-kauteen? Ei välttämättä. Useat muutkin joukkueet hakevat tosissaan mestaruutta.

Mestariehdokkaat

1. Cleveland Cavaliers (mestaruuskerroin 3,75)

Cavsilla on kaikki ainekset, joita mestaruuden voittamiseen vaaditaan. Toisaalta niin oli myös vuosi sitten. Jää ikuiseksi mysteeriksi, olisiko Cavaliers vienyt viime kevään finaalit, jos Kevin Love ja Kyrie Irving olisivat olleet terveinä. Nyt lähes koko lauma on jälleen kasassa. Love ja LeBron James toipuvat vielä vammoistaan, ja ensimmäiset kolme ottelua Chicagoa, Memphisiä ja Miamia vastaan voivat olla vaikeita. Seuraavien kolmen viikon aikana otteluohjelma antaa kuitenkin Clevelandille hyvät mahdollisuudet startata mestaruusjahti toden teolla.

2. Golden State Warriors (5,50)

Puolustava mestari kärsii jopa pienestä kunnioituksen puutteesta. Tämä asetelma antaa motivaatiota, joten mestaruuskrapulan luulisi pysyvän loitolla. Warriorsin avausviisikko ja tärkeimmät penkkimiehet ovat pelikunnossa. Vaikka valmentaja Steve Kerr on alkukauden sivussa selkävaivojen takia, Dubsilla on kaikki mahdollisuudet näyttää, ettei viime kauden mestaruus ollut sattumaa.

3. Los Angeles Clippers (11,00)

Viime kauden pahin alisuorittaja on hienosäätänyt ja uudistanut ryhmäänsä. Tärkein muutos on se, että nyt Clipsillä on iskukykyinen vaihtopenkki. Ailahteleviin Lance Stephensoniin ja Josh Smithiin saattaa tosin osoittautua uhkapeliksi. Paul Pierce on kuitenkin iso apu 38 vuoden iästä huolimatta. Pierce tuo Staples Centeriin kokemusta mestaruuden voittamisesta. Clippersillä on palaset kohdallaan.

4. Oklahoma City Thunder (8,00)

Uusi valmentaja Billy Donovan, uusi alku. Kolmen vuoden takaisen finaalipaikan jälkeen menestys on karttanut Thunderia, mutta draamaa ja kriisejä on nähty senkin edestä. NBA-tulokas Donovanin on toivottava, että Kevin Durant ja Russell Westbrook pysyvät kunnossa. Jos niin käy, OKC on mestariehdokas. Jos Thunder romahtaa, supertähti Durant saattaa vetää johtopäätökset ja vaihtaa maisemaa.

5. San Antonio Spurs (4,50)

Hanki LaMarcus Aldridge ja David West, tee pieniä hienosäätöjä ja jatka muutn tutulla reseptillä. Viime kaudella Spursin mestaruuden puolustus päättyi pudotuspelien avauskierroksella. San Antonio tarvitsee merkittävän parannuksen, ja Aldridgen odotetaan tuovan lisäväriä korin alle. Tony Parker ja Manu Ginobili ovat vääjäämättä uran ehtoopuolella, mutta vieläkö jalka nousee yhden kauden ajan?

Haastajat

6. Chicago Bulls (15,00)
7. Houston Rockets (17,00)
8. Memphis Grizzlies (34,00)
9. Atlanta Hawks (29,00)
10. Washington Wizards (29,00)

Uuden päävalmentaja Fred Hoibergin komennossa Chicagolla on kenties viimeinen mahdollisuus ottaa mestaruus nykyryhmällä. Pau Gasol ikääntyy, eikä Derrick Rose ole edelleenkään päässyt takaisin MVP-tasolle. Houstonissa, Memphisissä, Washingtonissa ja Atlantassa on panostettu jatkuvuuteen, ja kaikilla on kasassa hyvät joukkueet. Pysyykö Rocketsin uuden hankinnan, kohuissa ryvettyneen Ty Lawsonin fokus koripallossa?

Taistelu pudotuspelipaikoista

11. Miami Heat
12. New Orleans Pelicans
13. Toronto Raptors
14. Milwaukee Bucks
15. Sacramento Kings
16. Indiana Pacers

Miami Heat on todella mielenkiintoinen. Jos Dwayne Waden tehoilu jatkuu, jos Chris Bosh pääsee täyteen pelikuntoon, jos Goran Dragic piristyy...Paljon potentiaalia, mutta yhtä paljon jossittelua. New Orleans, Milwaukee ja tulenarka Sacramento voivat ottaa edistysaskelia. Toronto on edelleen melko tasokas joukkue. Paul Georgen takaisin ruotuun saanut Indiana voi palata parrasvaloihin. Kaikki kuusi ovat varsin hyviä keskitason joukkueita, jotka kuitenkin jäävät kärkijoukkueiden tasosta.

Tuhoon tuomitut

17. Utah Jazz
18. Dallas Mavericks
19. Phoenix Suns
20. Boston Celtics
21. Charlotte Hornets
22. Denver Nuggets
23. Minnesota Timberwolves
24. Detroit Pistons
25. Brooklyn Nets
26. Los Angeles Lakers
27. Philadelphia 76ers
28. Orlando Magic
29. New York Knicks
30. Portland Trail Blazers

Damian Lillard -parka. Kaikki muut hylkäsivät Portlandin, nyt Lillard raahaa rekeä yksin. Tähän joukkoon kuuluu paljon seuroja, jotka toimivat pitkällä tähtäimellä ja luultavasti jonkinlaisen suunnitelman mukaan: Utah, Boston, Minnesota, Orlando sekä kestorämpijä Philadelphia (mestaruuskerroin 301). Näistä joukkueista voi olla positiivisiksi yllättäjiksi. Muilla ilonaiheet tulevat olemaan harvassa, tuskanhetket sitäkin yleisempiä.