NBA: Clippers vie Los Angelesin paikallisväännön


Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers

Los Angelesissa pelataan perjantaina paikallisottelu. Kyseessä ei tosin ole aivan El Clasicon tai Old Firmin kaltainen mittelö, sillä kummaltakin joukkueelta on tähtipelaajia sivussa.

Ainakin Lakersin on kuitenkin syytä toivoa todellista Hollywood-satua ensi yölle, jotta se ainakin vähän tasoittaisi kaupungin voimasuhteita. Kauden avauskierroksella Lakers kaatoi nousua tekevän Clippersin 116-103, mutta nyt tuntuu, kuin siitä olisi paljon enemmän aikaa.

Tuon ottelun jälkeen Lakers on mennyt pitkälti alamäkeen. Kobe Bryantin loukkaannuttua jälleen Lakers on hävinnyt 11 ottelustaan yhdeksän. Keskimäärin Lakers on kärsinyt kymmenessä viime ottelussaan 11,4 pisteen tappion.

Clippers rankaisee pallonmenetyksistä tylysti. Ilman Chris Pauliakin Clips on jyrännyt eteenpäin. Peliä rakentaa nyt Darren Collison, joka on heittänyt 16,7 pistettä per ottelu noustuaan avauskokoopanoon. Viidestä viime ottelustaan Clippers on voittanut neljä. Näissä otteluissa joukkue on tehnyt keskimäärin 109 pistettä.

Lakers on altavastaaja 10,5 pisteen tasoituksella. Joukkueen hyökkäyspään vaikeudet under-veto 208,5 yhteispisteestä voi olla paikallaan.

Nykyesityksillään Lakers voinee unohtaa myös pudotuspelihaaveensa. Odotettavissa on, että Pau Gasol yritetään treidata ennen ensi kuussa häämöttävää siirtotakarajaa.

Memphis Grizzlies-Phoenix Suns

Phoenixin yllättävän kova vire saattaa hyytyä Drew Bledsoen poissaoloon. Bledsoen polvivamman tarkka diagnoosi ja paluupäivä ovat vielä epäselviä.

Ilman takamiestään Sunsin voittosuhde on 5-5. Bledsoe on ollut avaintekijä joukkueen menestyksessä. Hänen vaikutuksensa on suurimmillaan puolustuspäässä, sillä Suns itse asiassa tekee sataa pallonhallintaa kohti 2,4 pistettä enemmän, kun Bledsoe ei pelaa.

Tilaston selittää kuitenkin se, että Phoenix pelaa hitaammin, kun Bledsoe on sivussa. Mitä pidempään Bledsoe on sivussa, sitä todennäköisemmin Sunsin tehtyjen pisteiden keskiarvo vajoaa nykyisestä 103,2:sta.

Perjantaina odotettavissa voi olla varsin samankaltainen ottelu kuin viime viikolla, jolloin Grizzlies vei joukkueiden kohtaamisen 99-91. Total-raja on ensi yönä 196,5 pisteessä.

Pelivihje: Clippers (-10,5) voittaa Lakersin, 1,85

Lyö vetoa NBA:sta ja katso otteluita suorana täällä!