NBA-finaalit: Miksi San Antonio pystyy voittamaan Miamin?


NBA:n finaalit ovat ovella. Miami Heat on selvä suosikki puolustamaan mestaruuttaan, mutta San Antonio Spursia ei sovi ylenkatsoa.

Sarja alkaa Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. Miamin mestaruuskerroin on 1,42, San Antonion 2,90. Kerroin sille, että Heat hyödyntää kotietunsa ja voittaa avausottelun, on 1,40. Spursin yllätysvoiton kerroin on 3,00. San Antonion puolesta on mahdollista lyödä vetoa myös 5,5 pisteen etumatkalla.

San Antonion yli ei kävellä noin vain. Se kävi selväksi, kun Spurs kukisti Läntisen konferenssin finaaleissa Memphisin puhtaasti 4-0. Sarjasta näyttää tulevan tasaisempi, kuin kukaan osasi vielä kolme kuukautta sitten odottaa.

Miksi Spurs voi voittaa finaalit? Tässä viisi syytä.

5. San Antonion tähdet ovat parempia kuin Miamin

Tony Parkerin, Tim Duncanin ja...Kawhi Leonardin (ei Manu Ginobilin) muodostama kolmikko on ollut tehokkaampi kuin Miami-trio LeBron James, Dwayne Wade ja Chris Bosh. Wade ja Bosh ovat pudonneet kelkasta liian usein. Spursin joukkue on muutenkin leveämpi kuin Miamin.

4. LeBron ja ne muut

Heat olisi ollut kesälomalla jo pitkään ilman LeBron Jamesin loisto-otteita. James raahasi Heatin jatkoon konferenssifinaaleista, joissa Pacers oli todella lähellä yllätystä. San Antonio on kookas joukkue, joka osaa puolustaa kaukoheittoja. Indiana ei pystynyt hyödyntämään Miamin heikkouksia, Spurs pystyy. San Antoniolta puuttuu atleettisuutta, mutta se pystyy pakottamaan Jamesin tukijoukot tärkeään rooliin.

3. Lepo

Spursillä on ollut kymmenen päivää lepo- ja valmistautumisaikaa. Joukkue on Miamia kokeneempi ja iäkkäämpi, eikä lepoaika täysin poista sen vaikutusta, mutta kymmenen päivän paussista on valtava apu.

2. Tony Parker

Parker on NBA:n paras pelintekijä. Tässä sarjassa hän tulee todennäköisesti tekemään yli 20 pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä per ottelu. Koko maailma alkaa vihdoin ymmärtää, kuinka hyvä Parker todella on.

1. Aliarvostettu puolustus

Näissä pudotuspeleissä Spursin vastustaja on vain kahdesti tehnyt enemmän kuin 93 pistettä. Kummallakin kerralla asialla oli Golden State. Keskustelu pyörii paljolti Spursin hyökkäyspelin ympärillä, mutta teksasilaiset osaavat myös puolustaa. Ensimmäisessä ottelussa tehtäneen vähemmän kuin 189 pistettä (kerroin 1,91).

Reiluuden nimissä vielä yksi syy, minkä takia Miami Heat voittaa finaalit...

1. LeBron James

Mutta jos James ei saa tarpeeksi tukea, hän voi joutua tekemään yli 30 pistettä per ottelu, jotta Miami voisi voittaa toisen peräkkäisen mestaruutensa. Kerroin Jamesin yli 30 pisteen illalle on 1,85.

Veikkaus: Miami voittaa finaalit 4-3, 3,80

Ensimmäisen ottelun vihje: Alle 182 pistettä, 2,85

Lyö vetoa NBA-finaaleista täällä!