NBA-finaalit: tärkeimmät taisteluparit


Tämän vuoden NBA-finaalit ovat harvinainen uusinta viime vuoden finaaleista. Vaikka San Antonio Spursin ja Miami Heatin miehistöissä on tapahtunut joitakin muutoksia, torstaina alkava finaalisarja tulee todennäköisesti olemaan viime vuoden tapaan erittäin tasainen.

Vuosi sitten San Antonio oli kuudennessa ottelussa alle 30 sekunnin päässä mestaruudesta. Miami kuitenkin nousi ahdingosta kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, ja vei lopulta toisen peräkkäisen mestaruutensa seitsemännessä ottelussa.

Tänä vuonna Spurs lähtee sarjaan 1,76-kertoimisena suosikkina, vaikka sen pudotuspelitaival on ollut vaivalloisempi. Miamin kolmannen peräkkäisen mestaruuden kerroin on 2,05.

Pelipaikkakohtaiset taisteluparit voivat ratkaista sen, päättyykö kausi mestaruusjuhliin vai suureen pettymykseen. Kuka vie voiton kussakin parissa?

Tony Parker vs Mario Chalmers

 

Parkerin fyysisestä kunnosta ei ole täyttä varmuutta, mutta on turha kuvitella, että ranskalainen olisi siviilit päällä, kun koripallo nousee torstaina ilmaan.

Miami on varmasti huomannut, miten muut joukkueet ovat estäneet Parkerilta mahdollisuuden ajaa korille. Nyt ongelma on kuitenkin se, että Heatin isoilla pelaajilla on kädet täynnä jo omissa ydintehtävissään.

Chalmersilta vaaditaan vain pelaamista ilman suuria mokia. Vaikka Chalmers yltäisi Parkerin tasolle, nyt on ranskalaisen hetki - jos hän on täydessä kunnossa.

Etu: Spurs

Danny Green vs Dwyane Wade

 

Vaikuttaa siltä, että Wade on säästänyt paljon energiaa vain tätä hetkeä varten. Hän on missannut otteluita ja istunut lepuutusvuorossa vaihtopenkillä vain finaaleja ajatellen.

Wade on pelannut loistavat pudotuspelit. Hänen on jatkettava samalla tasolla etenkin puolustuspäässä. Viime vuoden viidessä ensimmäisessä finaalissa Green upotti 25 kolmosta. Häntä ei saa koskaan jättää yksin, tai oma korisukka heiluu.

Etu: Heat

Kawhi Leonard vs LeBron James

 

Kevin Durantin MVP-palkinnosta huolimatta James on NBA:n paras pelaaja. James on kuitenkin joutunut tekemään enemmän töitä kuin koskaan aiemmin johtaakseen Heatia eteenpäin. Viime vuoden finaaleissa Jamesin keskiarvot olivat 25,3 pistettä ja 10,9 levypalloa. Tänä vuonna sekään ei välttämättä riitä.

Leonard kehittyy edelleen, ja hän puolustaa Jamesia varsin hyvin Jamesin kovista keskiarvoista huolimatta. Kylmä totuus kuitenkin on, ettei kukaan pysty pimentämään Jamesia täysin.

Etu: Heat

Matt Bonner vs Rashard Lewis

 

Kaksi kuukautta sitten näiden kahden pelaajan näkeminen finaalijoukkueiden avausviisikoissa vaikutti yhtä todennäköiseltä kuin se, että Donald Sterling myisi Los Angeles Clippersin kahdella miljardilla dollarilla. Toisinaan elämä yllättää.

Tällä pelipaikalla iskevät yhteen myös Boris Diaw ja Udonis Haslem, Tiago Splitter ja Shane Battier sekä monet muut paikalla kokeiltavat pelaajat. Diaw saattaa kuitenkin tuoda sen tarvittana lisäyksen läntisen konferenssin mestarille.

Etu: Spurs

Tim Duncan vs Chris Bosh

 

Duncan on itse Suuri Iätön. 38 vuotta nuori veteraani uunottaa vieläkin vastustajiaan pokerinaamalla. Kolminkertainen finaalien MVP on jo luvannut Spursin voittavan mestaruuden.

Boshin esitykset ovat olleet vaihtelevia. Heatin mestaruushaaveet ovat paljolti siitä kiinni, miten hyvin Bosh pelaa. Finaalit ratkeavat tässä taisteluparissa.

Etu: Spurs

Penkki

San Antoniolla on Diaw, Splitter, Marco Belinelli, Patty Mills, Cory Joseph, sekä joku Manu Ginobili -niminen sälli. Miamilla on Ray Allen, Chris Anderson, Battier ja Haslem sekä monoliitti nimeltä Greg Oden. Allen tulee pomminvarmasti iskemään tärkeitä koreja.

Spursin penkki voittaa ainakin yhden pelin vaikka yksinään. Tai aivan vähintään yhden neljänneksen.

Etu: Spurs

Kokonaisuus

Sarjan päättyminen San Antonion 4-0-voittoon on 15,00. Miamin vastaava kerroin on 16,00. Kumpikaan ei tule toteutumaan. Vastakkain on kaksi huippujoukkuetta, kiihkeää kilpakumppania sekä sitkeää vihollista.

Spurs on kuitenkin vaikuttanut pykälää paremmalta, vaikka Oklahoma City testasikin joukkuetta toden teolla. Jamesin erinomaisuudesta huolimatta Heat ei ole yhtä hyvä kuin vuosi sitten.

Spursilla on puolellaan kotietu sekä tieto siitä, että tämä voi olla kokeneen joukkueen viimeinen mestaruusmahdollisuus.

Veikkaus: San Antonio voittaa 4-3, 4,50