NBA: Haukat lentävät korkealla Denverissä


Pitäisikö Denver Nuggets lukea Läntisen konferenssin voittajaehdokkaiden joukkoon tämänhetkisestä voittokertoimesta 35,00 huolimatta? Nuggets on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, sen hyökkäys on NBA:n kolmanneksi paras ja joukkueen voittoputki pitenee viiteen otteluun, jos Atlanta Hawks kaatuu maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Denver voi tulevina vuosina olla kova, sillä joukkueen ydin koostuu hyvistä nuorista pelaajista. Joukkueelta kuitenkin puuttuu tähti, sellainen pelaaja, joiden varaan loistavat joukkueet voivat laskea pudotuspeleissä. Materiaalin leveys voi silti olla Nuggetsille iso etu, mikä nähtiin perjantain voitossa Oklahoma Citystä. Wilson Chandler heitti 35 pistettä, mikä on miehen uran paras lukema. Ty Lawson puolestaan heitti ottelun ratkaisseen korin.

Hawks hävisi sunnuntaina viime hetkillä Lakersille 98-99. Joukkueen saldo peräkkäisten ottelupäivien jälkimmäisistä peleistä on kuitenkin kunnioitettava 9-5, joten väsymystä ei ole syytä pelätä. Suurempi huolenaihe on, että Nuggets vaikuttaa kotonaan lähes ohittamattomalta (kotisaldo 25-3).

Denverille lyödään 10 pisteen takamatka, mutta Atlanta on hävinnyt vain yhden viidestä viime vierasottelustaan niin suurella marginaalilla. Nuggets voi ilman muuta voittaa, mutta tällä tasoituksella Hawks saa pelin. Ottelun yhteispistemäärä ylittänee 211,5 pisteeseen asetetun rajan.

NBA:ssa ei juuri ole varmoja asioita, mutta siihen voi käytännössä luottaa, että Charlotte Bobcatsia vastaan lyöminen tuo rahaa. Charlotte on voittanut 13 ottelua, mikä on koko liigan huonoin lukema. Ennen ensi yön matkaa Portlandiin Bobcats on hävinnyt kuusi peliä peräkkäin. Blazers ei ole viime aikoina pelannut juurikaan paremmin. Portlandin kymmenen viime ottelun saldo on 2-8, mikä on itse asiassa tismalleen sama kuin Bobcatsilla. Trail Blazersilla on kuitenkin pienet pudotuspelisaumat, toisin kuin Bobcatsilla. Charlotte yllättäisi kaikki, jos se selviäisi pleijareihin edes tällä vuosikymmenellä.

Portlandille lyödään tasoitusvedossa 12,5 pisteen takamatka kertoimella 1,91. Se on pelin arvoinen marginaali. Charlotte hävisi Detroitille 20. helmikuuta ja on sittemmin hävinnyt pienimmilläänkin 14 pisteen marginaalilla. Tappioputkensa aikana Bobcats on päästänyt vastustajat heittämään keskimäärin lähes 108 pistettä. Pahempaa taitaa olla luvassa.

Päivän peli: Atlantan voitto Denveristä tasoituksella, 1,91.

Lyö vetoa NBA:sta täällä!