NBA: Houston ja New York linkoavat pisteitä


New York Knicks 2.00, Houston Rockets 1.82

Kemia on herkästi särkyvä asia. Jos yksi pelaaja lähtee, koko joukkue voi luhistua. Jos yksi pelaaja tulee sisään, kemia muuttuu radikaalisti. Torstaina kohtaavilla Houston Rocketsilla ja New York Knicksillä ei vaikuta olevan isoja eroja, mutta todellisuudessa joukkueet ovat matkalla eri suuntiin.

Knicks (3-4), joka pelaa ilman loukkaantunutta Tyson Chandleria, on ollut ajoittain surkea. Rockets (5-4) on myös ajoittain kärsinyt Dwight Howardin tulosta huolimatta. Houstonin tilanne on kuitenkin luonnollinen: Rockets elää muutosvaihetta kaukoheittojoukkueesta monipuolisemmaksi ryhmäksi, jolla on vaihtoehtoja myös korin alla. New Yorkilla ei sen sijaan ole selityksiä.

New Yorkissa on jatkuvuutta, vakautta penkin päässä ja kokemuksen tuomaa viisautta. Knicks on silti hävinnyt kolme edellistä kotipeliään keskimäärin 15 pisteellä. Parhaan mahdollisen kokoonpanon, johon kuuluvat muun muassa JR Smith ja Andrea Bargnani, +/- -lukema on vain 5,5, mikä kertoo joukkueen tehottomuudesta.

Rocketsin parhaan viisikon vastaava lukema on 11,0. Siihen viisikkoon kuuluu Jeremy Lin, muttei James Harden, joka saattaa olla tänään sivussa. Näiden tilastojen valossa Houston voi saada hyvän alun ja jatkaa sen jälkeen voittoon.

Rocketsin rakennus on vielä kesken, kun valmentaja Kevin McHale yrittää saada kaiken hyödyn irti Howardista ja Ömer Asikista yhdessä. Menestyksen osaset ovat kuitenkin paikallaan, mikä saattaa näkyä keväällä. Houstonin kerroin Läntisen konferenssin voitolle on 5,50. Chandler palaa aikanaan, mutta Knicksin ongelmat voivat silti olla niin moninaisia ja suuria, ettei niitä korjata.

Oklahoma City Thunder hävisi keskiviikkona Los Angeles Clippersille. Kalifornian-kiertue jatkuu Golden Staten vieraana. Thunder pelaa ensimmäistä kertaa kahtena peräkkäisenä päivänä, mutta joukkueen materiaali kestää sen etenkin näin alkukaudesta.

Ainoa huolenaihe on Russell Westbrookin heittopeli. Westbrookin paluun jälkeen Thunderin voittosuhde on toki 4-1, mutta Westbrookin heittoprosentti on vain 34,8. Se tulee varmasti paranemaan, mutta Serge Ibakan tai Jeremy Lambin olisi aika ottaa vastuuta pisteidenteosta. Kevin Martinin ja James Hardenin lähdöt jättivät nimittäin aukon sille saralle.

Luotetaan Warriorsiin 4,5 pisteen takamatkalta (1,91). Ottelussa nähtäneen myös yli 207,5 pistettä.

Pelivihje: Houston-New York, yli 204,5 pistettä, 1,85

Lyö vetoa NBA:sta täällä!