NBA: Houston voittaa Clevelandin


Houston Rockets on yksi NBA-kauden suurimmista yllättäjistä. Joukkueen saldo on 19-14 ja hyökkäys liigan vaarallisin 106,1 tehdyn pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Puolustuskin toki vuotaa toiseksi eniten liigassa (103,4 pistettä omiin per peli), mutta siksi joukkue on viihdyttävä seurattava ja kelpo ehdokas over-vetoihin.

Joukkueen nopea run and gun -pelityyli on osoittautunut erittäin tehokkaaksi. Joukkue on kymmenen viime ottelun jaksossa hävinnyt vain San Antoniolle ja Oklahoma Citylle, mikä ei todellakaan ole mikään häpeä. Sijoituksen paranemiselle on ensi yönäkin loistavat saumat, kun Rockets vierailee Clevelandissa.

Cavaliers runnoi viime yönä New Orleansista 106-104-voiton, Rockets taas pieksi Milwaukee Bucksin 14 pisteellä. Vaikka Cavaliersin Kyrie Irving heittää keskimäärin 23,1 pinnaa per peli, hänelle ei ole juuri tullut apuja Anderson Varejaon loukkaannuttua. Rocketsin Omer Asikille voikin aueta tilaa keskustassa. Kun James Hardenkin on tikissä, lyö peleihin Houstonin voitto -6,5 pisteen tasoituksella tai over-veto 210 pisteeseen asetetusta rajasta.

Los Angeles Clippers voitti Lakersin perjantain derbyssä. Nyt haussa on revanssi, sillä Golden State Warriors voitti Clippersin aiemmin tällä viikolla. Itse asiassa Golden State on aiheuttanut Clippersin kahdeksasta tappiosta kaksi. Lisäksi Warriors saa etua siitä, että joukkue on levännyt pelien osalta edellisestä Clippers-kohtaamisesta lähtien.

Los Angelesillä on menossa raskas jakso, jossa se pelaa neljä ottelua viiteen päivään. Warriors taas ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella, jos se on saanut alle vähintään kaksi lepopäivää. Vaikka kyseessä on vieraspeli, Golden Staten lyöminen +5,5 pisteen tasoituksella voi olla tuottoisa poiminta. Kerroin on 1,91.

Päivän veto: Houstonin voitto Clevelandista tasoituksella, 1,91.

Mark Woods