NBA: hyvävireinen Hawks pakottaa Miamin tiukoille


Atlanta Hawks kaatoi jo liigan parhaan joukkueen. Maanantaiyönä se yrittää toistaa tempun hallitsevan mestarin vieraana Miamissa. Hawks on voittanut kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän, joten itseluottamus on epäilemättä kohdallaan.

Hawksin saldon (13-5) taustalla on ennen kaikkea joukkuepeli. Vastustajat on jätetty keskimäärin 93,6 pisteeseen per ottelu, kun Al Horford ja Josh Smith hoitavat puolustusta. Se oli avain myös lauantain 93-83-voittoon kovakuntoisesta Memphisistä.

Tässä onkin huolenaihetta Heatille, joka hävisi viime viikolla yllättäen kaksi ottelua peräkkäin. Se on Miamille hyvin harvinaista. Valmentaja Erik Spoelstra myönsikin avoimesti, että pelissä on selviä ongelmia, jotka on hoidettava. Heat on edelleen suurin mestarisuosikki kertoimella 2,75 ja huippuvaiheeseen löytämiseen on kyllä aikaa. Kovavireisen Atlantan varsinaisen peliajan voittokerroin 3,60 tai +7 pisteen tasoitus kertoimella 1,91 kuitenkin houkuttelee.

Philadelphia jakoi voitot minisarjassaan Bostonia vastaan. Ennen Detroit-kotiottelua huolenaihe on heittotarkkuus. Tuoreessa muistissa on alle kuukauden takainen ottelu Detroitissa, jossa 76ersin heittoprosentti jäi 29,8:aan. Sixers on hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme. Andrew Bynumin suunnalta ei ole juuri näkynyt apuja ja hyökkäyspeli takkuilee. Pistons on voittanut seitsemän niistä 12 otteluista, joissa sen heittoprosentti on ollut vastustajaa parempi. Vaikka Pistons on isketty kuuden pisteen tasoituksella altavastaajaksi, sen voittokertoimia kannattaa harkita.

Golden State yrittää venyttää voittoputkensa neljään otteluun Charlotte Bobcatsia vastaan. Warriors on heittänyt 100 pistettä viidesti kuudessa viime ottelussaan. Ei ole sattumaa, että se on myös voittanut ne ottelut. Bobcats päästää keskimäärin peräti 103,4 pistettä illassa, joten Golden Staten voittokerroin 1,48 on perusteltu. Bobcats osaa kuitenkin myös tehdä pisteitä, joten harkitse yli 203 pisteen kerrointa 1,91.

Päivän veto: Detroitin voitto Philadelphiasta tasoituksella

Mark Woods