NBA: Indiana jatkaa mestarin otteitaan Portlandissa


Portland Trail Blazers-Indiana Pacers

NBA-kauden paras joukkue kohtaa kauden yllättäjän, kun Indiana Pacers (voittosuhde 16-1) matkustaa Portland Trail Blazersin (14-3) vieraaksi.

Sunnuntain 105-100-voitto Los Angeles Clippersistä osoitti jälleen, että Indiana on poikkeusellinen joukkue. Toki sen otteluohjelmakin on ollut suotuisa sarjan avauskuukaudella, mutta siitä huolimatta Indyä voidaan pitää todellisena haastajana Miamin hegemonialle Itäisessä konferensissa.

Paul George on MVP-tason iskussa. Hänen keskiarvonsa ovat 23,6 pistettä ja 6,1 levypalloa. Vain kahdessa Pacersin ottelussa joku muu kuin George on ollut joukkueen paras pistemies. Otteluohjelmalla on vaikutusta, mutta Georgen huippuisku tuo lisäpontta mestaruushaaveille. Indianan mestaruuskerroin on tällä hetkellä 5,50.

Portlandin mestaruuskerroin on hienojen esitysten takia laskenut 20,00:aan, mutta siihen taisteluun Blazersilla tuskin on mitään asiaa. Tiistaiyönä LaMarcus Aldridgen on haastettava NBA:n paras korinaluspuolustus tiukasti. Hyökkäyspäässä Pacersin aloitusviisikko on puolestaan NBA:n tehokkain.

Indiana vie ottelun, mutta lyödään peliin under-veto. Portland pelasi sunnuntaina raskaan ottelun Los Angeles Lakersia vastaan, joten tempo tulee tänään hieman laskemaan eilisestä.

Utah Jazz-Houston Rockets

Houston Rocketsia kannattaa pitää silmällä tulevan kuukauden aikana. Rockets on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan kuusi ja heittänyt jakson aikana keskimäärin 111,6 pistettä. Sillä lukemalla Rockets-hyökkäys on NBA.n tulivoimaisin. Nyt Houston vierailee Utahissa. Rockets vei kauden avauskohtaamisen 104-93.

Silloin Rocketsin heitot eivät uponneet kovin kummoisesti, mutta nyt uppoavat. Joulukuussa Rockets kohtaa myös Golden Staten, Portlandin, Memphisin, Indianan ja San Antonion. Jos Houston jatkaa näissäkin peleissä huippuotteitaan, sen mestaruuskerroin 18,00 alkaa olla kokeilemisen arvoinen.

Pelivihje: Indiana (-1,5) voittaa Portlandin, 1,85