NBA: Indiana kaventaa ottelusarjan Miamia vastaan


Indiana Pacers 2.10 – Miami Heat 1.75 (Heat johtaa sarjaa 3-1)

Puolustava mestari Miami on enää voiton päässä neljänsistä peräkkäisistä NBA-finaaleistaan. Indianan on pakko voittaa keskiviikkona, jotta idän konferenssifinaalit jatkuisivat.

Ensimmäisen ottelun voiton jälkeen Pacersin peli on ollut pelkkää alamäkeä. Kolmen peräkkäisen häviön jälkeen Indianan finaalipaikan kerroin on jo 15,00.

Kerroin on syystäkin korkea. Vain kahdeksan joukkuetta on koskaan noussut pudotuspeleissä 1-3-tappioasemasta, vielä harvempi konferenssifinaaleissa.

Maanantain 90-102-tappiossa Indiana otti isoja taka-askelia, joihin kuului muun muassa Roy Hibbertin pisteetön ilta sekä huono alku. Miami jyräsi jo alussa karkumatkalle, ja Indianalla meni sormi suuhun.

25 pistettä heittänyt Heatin Chris Bosh nousi omasta kuopastaan ja vei paineita pois LeBron Jamesin ja Dwayne Waden harteilta. Tästäkin syystä Heatia on niin vaikea saada kuriin. Jos sen tähtikolmikosta kaksikin pelaajaa on iskussa, vastustaja on vaikeuksissa. Jos koko kolmikko on vireessä, tehtävä on lähes mahdoton.

Pudotuspeleissä 28,8 pistettä per ottelu tehnyt James on taas ottanut paikkansa lajin ykköstähtenä. Nyt hänen mielessään pyörii jo ylimääräinen lepoaika, jonka sarjan aikainen päättyminen toisi.

Sarjan katkaiseminen viidennessä pelissä antaisi Heatille viikon huilin ennen 5. kesäkuuta alkavia finaaleja. Selkä seinää vasten pelaava Pacers tulee kuitenkin yrittämään vielä kerran ja pelaamaan vauhdikkaasti. Siksi ottelun pistemäärä saattaa kohota yli 186,5:n (kerroin 2,18).

Nyt kenties nähdään, mistä Pacersin Paul George on tehty. Puheet pelintekijästä tulevana MVP:nä ovat hiljenneet Georgen epätasaisten esitysten takia.

Uskon kotiedun siivittävän Indianan voittoon, mutta viikonlopun kuudes kohtaaminen South Beachilla jää kaikella todennäköisyydellä sarjan viimeiseksi.

Pelivihje: Indiana Pacers (-1,5 pistettä) voittaa, 2,14.