NBA: Indiana Pacers laittaa kampoihin Miami Heatille


Itäisen konferenssin parhaat joukkueet kohtaavat keskiviikkona, kun idän konferenssifinaalit pyörähtävät käyntiin. Olisi valtava yllätys, jos Indiana Pacers pysäyttäisi Miami Heatin matkan kohti toista peräkkäistä mestaruutta.


Hallitseva mestari on hävinnyt toistaiseksi vain yhden pudotuspeliottelun. Kerroin Heatin voitolle Pacers-sarjassa on 1,12, Indianan shokkivoiton kerroin puolestaan 5,85. Pacersin tehtävä on äärimmäisen vaikea, muttei mahdoton.


Ensinnäkin Pacers vei keskinäiset runkosarjakohtaamiset voitoin 2-1. Toiseksi Pacersin korinaluspelaajat ovat fyysisesti eri luokkaa kuin Heatin aiemmilla vastustajilla.


Lisäksi kannattaa huomioida Lance Stephenson, joka on ollut juuri sellainen hyökkäysuhka, jota Indiana kaipaa. On myös turvallista olettaa joukkueen oppineen jotain viime vuodesta, jolloin se johti Miamia voitoin 2-1 idän semifinaaleissa ja hävisi sitten kolmesti peräkkäin.


LeBron James ja kumppanit ovat kuitenkin 7,5 pisteen tasoituksen veroisia suosikkeja aivan syystä. Miamin hyökkäys- ja puolustustilastot ovat näiden pudotuspelien parhaat. Jokaista sataa heittokelloa kohti Heat tekee yli 15 pistettä enemmän kuin vastustajansa.


Lukuunottamatta Chicago-sarjan yhtä lipsahdusta Miami on ollut liigan paras joukkue. Tämä siitäkin huolimatta, että pienestä vammasta kärsivä Dwayne Wade ei ole ollut aivan parhaimmillaan.


Indianan toivo piilee siinä, että se pystyy estämään Miamin rynnistyksen korin alle ja pakottamaan supertähdet heittämään kauempaa. Pacersin on myös oltava vastustajaansa vahvempi levypalloissa. Tämän jälkeenkin Miami voi olla liian kova haaste. Indiana voi kuitenkin ottaa mallia Bullsista ja yllättää Heatin, kun Miami on huilannut kuusi päivää vietyään Chicago-sarjan lopulta voitoin 4-1.


New Yorkin ja Atlantan pudottanut Pacers on jo osoittanut taistelutahtonsa.


Tiedossa on varmasti kova fyysinen taistelu, mikä pitänee ensimmäisen ottelun yhteispisteet alle 182 pinnaan asetetun rajan (kerroin 1,91). Yksi hyvä vetovalinta on Pacersin taukojohto neljän pisteen etumatkalla. Kotikentällään Miami vienee ottelun (1,23), mutta idän finaaleista tulee todennäköisesti odotettua tasaisemmat.


Veikkaus: Miami menee finaaleihin voitoin 4-2


Paras veto: Indiana (+4) johtaa tauolla, 1,91.


Lyö vetoa NBA:sta täällä!