NBA: Kestääkö Portland Miamin kuumuuden?


LeBron James teki Miami Heatin uuden seuraennätyksen sunnuntaina ylittämällä 30 pisteen rajan viidennessä peräkkäisessä ottelussa.

James on juuri nyt ehkä parhaassa vireessään miehen koko ura mukaanlukien. Se on suuri huolenaihe Portlandille, joka vierailee South Beachilla ensi yönä.

Heat on voittanut viisi ottelua peräkkäin, Trail Blazersin saldo menneen kuukauden ajalta taas on 5-11. Kokonaan uusiin sfääreihin mentiin sunnuntaina, kun Portland hävisi umpisurkealle Orlando Magicille.

Miamilla on ollut vaikeuksia muita kärkijoukkueita vastaan, mutta huonompia ryhmiä vastaan se on ollut armoton. Kun vastustajan voittoprosentti on ollut alle 50, Miami on voittanut 18 ja hävinnyt vain kolme kertaa.

Portlandin koko kauden saldo on nyt 25-26 ja joukkue on erityisen haavoittuvainen hyvin hyökkääviä joukkueita vastaan. Miami menee peleihin 12 pisteen takamatkalta, kerroin 1,91.

Kaksi Läntisen konferenssin voitosta haaveilevaa ryhmää iskee yhteen Oaklandissa, jossa Golden State isännöi Houstonia.

Kumpikin aloitti kautensa hyvin, mutta on sittemmin palannut ynnä muut -osastolle. Warriors on hävinnyt neljä kertaa peräkkäin. Sen sijoituksen Tyynenmeren divisioonan kakkosena ei pitäisi olla uhattuna, mutta joukkue todennäköisesti laskee päiviä siihen hetkeen, kun Andrew Bogut voi taas pelata täysiä otteluita.

Rockets on voittanut kolme viidestä viime ottelustaan. Isoin voitto irtosi juuri Golden Statesta, jonka Houston kaatoi 140-109 kymmenen päivää sitten. Kaukoheitot osuvat taas kovalla prosentilla, mikä riittänee Warriorsin suurimman heikkouden hyödyntämiseen. Uskomme siis Houstonin voittoon.

Ajatukset alkavat kääntyä viikonloppuna Houstonissa pelattavaan All Stars -otteluun. Liigan parhaat pelaajat kohtaavat näytösottelussa sunnuntaina.

Idän joukkue on tällä hetkellä ansaittu suosikki kertoimella 2,15, mutta parempia kertoimia löytää, kun veikataan parasta pistemiestä.

Kerroin sille, että joku muu kuin LeBron James, Kevin Durant tai Kobe Bryant heittää ottelussa eniten pisteitä, on 3,10. Clevelandin Kyrie Irving saanee ison roolin idän joukkueessa, jolta puuttuu takamiehiä. Hän voi säväyttää All Stars -debyytissään.

Päivän veto: Houston voittaa Golden Staten, 1,91.

Lyö vetoa NBA:sta täällä.