NBA: Knicks ja Pistons kohtaavat Lontoossa


Lontoo kutsuu NBA:ta tänään. New York Knicks yrittää maksimoida Atlantin ylityksen hyödyt, kun se kohtaa O2 Arenalla Detroit Pistonsin.

Knicks saa piristysruiskeen Iman Shumpertin paluusta. Puolustusspesialisti on ollut sivussa ristisidevamman takia seitsemän kuukautta. Vaikka toisen vuoden ammattilainen ei pelaa suuria minuutteja paluuottelussaan, hänen paluunsa on tervetullut buusti joukkueelle, joka on päästänyt vähintään 100 pistettä seitsemässä 14 viime ottelustaan.

Tyson Chandler on myös toipunut viruksestaan ja tulee olemaan avausviisikossa. Se on iso apu kymmenestä viime pelistään seitsemän voittanutta Detroitia vastaan. Monipuolinen ja isokokoinen Andre Drummond on ollut arvokas vaihtomies Greg Monroelle.

Kentän ulkopuolella on riittänyt vilinää siitä lähtien, kun joukkueet laskeutuivat Englantiin. Kumpikin valmentaja on kuitenkin korostanut sitä, että itse peli on pääasia. "Olennaiseen keskittyminen kuuluu ammattilaiselta vaadittavaan kypsyyteen. Kun et ole parketilla, nauti elämästäsi. Kentällä fokuksen täytyy olla sataprosenttisesti pelissä", Pistons-valmentaja Lawrence Frank totesi.

New York on kompastellut viime aikoina, mutta kyseessä on kokenut joukkue, joka saattaa päästä vauhtiin Shumpertin paluun myötä. Knicks menee siis peleihin tasoituksella.

Pau Gasolin odotetaan palaavan Los Angeles Lakersin miehistöön kotiottelussa Miamia vastaan. Joukkue tarvitsee silti apuja. Takana on peräkkäiset voitot Milwaukeesta ja Clevelandista, mutta ennen sitä Lakers voitti vain yhden kahdeksasta edellisestä ottelustaan.

Miami on kuitenkin omalla mittapuullaan alamaissa, sillä joukkue on hävinnyt kolme viidestä viime pelistään. Positiivista on kuitenkin se, että Heatin tähtikolmikko sai levätä neljännen neljänneksen, kun Miami höykytti Golden Statea tylyin lukemin viime yönä. On mielenkiintoista nähdä, näyttävätkö joukkueet ensi yönä hyvän vai huonon puolensa. Heatin voittokerroin on houkutteleva 2,10, Lakersille taas lyödään -2,5 pisteen tasoitus.

Milwaukee Bucks ei ole voittanut Phoenixissa 26 vuoteen, mikä on todella erikoinen putki. Väliaikaisvalmentaja Jim Boylan toivoo tekevänsä historiaa tänään. Bucks voitti viime viikolla Sunsin kotonaan 108-99, Phoenix on sittemmin hävinnyt kolme ottelua neljästä. Bucksin kerroin 1,96 houkuttelee.

Päivän veto: Miami voittaa LA Lakersin, 2,10.

Mark Woods