NBA: Lakers päätyy Jamesin ja Waden joulupöytään


NBA:n tähdet eivät vietä lomia, sillä joulupukki tarjoilee keskiviikoksi viiden ottelun kierroksen.

Liiga raahasi tähtensä pois takkatulen äärestä ensimmäisen kerran vuonna 1947. Siitä lähtien joulupäivänä on pelattu 217 ottelua, joista monet on televisioitu maailman eri kolkissa.

Brooklyn Nets-Chicago Bulls

Kumpikin joukkue tarvitsisi kipeästi joulumieltä. Chicago sai hieman lohtua kukistamalla lauantaina Clevelandin, mutta kahdeksasta viime ottelustaan Bulls on hävinnyt seitsemän. Jopa jotkut liigan huonoimmista joukkueista aiheuttavat Chicagolle ongelmia.

Brooklyn yrittää edelleen keksiä treidiä, jolla Brook Lopezin loukkaantumisen jättämä tyhjiö saataisiin paikattua. Ottelusta ei välttämättä tule kaunista.

Suosikki: Nets

New York Knicks–Oklahoma City Thunder

Knicks pelaa jo historiansa 49. joulupäivän ottelunsa, mikä on ennätyksellinen lukema. Lakers on seitsemän jouluottelua perässä. Päävalmentaja Mike Woodson toivoo varmasti joulurauhan koskevan häntäkin, sillä kausi on ollut New Yorkille surkea. On vaikea keksiä, miten Knicks saisi hyökkäyspelinsä niin hyvään kuntoon, että se pysyisi Thunderin koritehtailussa mukana. En usko, että edes Knicksin parhaan pistemiehen Carmelo Anthonyn (24 pistettä/ottelu) mahdollinen kuntoutuminen nilkkavammasta auttaa isäntiä.


Suosikki: Thunder


Los Angeles Lakers-Miami Heat

Hallitseva NBA-mestari tuskin tuo joulumieltä mukanaan länsirannikolle. Lakersin Kobe Bryantin loukkaantuminen estää tähteä pelaamasta jo 16:nnen joulupäivän ottelunsa. Bryant on pelannut eniten jouluotteluja NBA:n historiassa. Hän on tehnyt myös eniten pisteitä (383) joulupäivän otteluissa.

Heat tuskin antaa isännilleen armoa. Dwayne Wayde (204 pistettä jouluotteluissa) ja LeBron James (196) ovat hyvässä tikissä, ja Miami on voittanut viidesti peräkkäin.

Suosikki: Heat

San Antonio Spurs–Houston Rockets


Hurjia pistemääriä takovan Houston Rocketsin vierailu San Antoniossa on joulupäivän kohokohta. Pelissä on myös paikallisylpeyttä. Kolme viikkoa sitten Rockets voitti Spursin kotonaan 112-106. James Harden teki 31 pistettä ja pelasti joukkueensa, joka ehti jo menettää 23 pisteen johtonsa.

Spursin puolustus on kuitenkin parantanut esityksiään täksi kaudeksi. San Antoniota vastaan tehdään vain 95,5 pistettä per ottelu, ja omalla areenallaan Spurs on vaikeasti kaadettava.

Suosikki: Spurs

Golden State Warriors–Los Angeles Clippers

NBA-kauden toisena päivänä Golden State hävisi Clippersille 115-126. Chris Paul oli aivan omalla tasollaan ja takoi 42 pistettä. Viimeisen kuukauden aikana All Star -pelintekijä on ollut parhaimmillaan, eikä ole sattumaa, että Clippers on viiden ottelun voittoputkessa. Luvassa on jälleen runsaskorinen ottelu, jossa Clipsin kuumat heittokädet tekevät tehtävänsä.

Suosikki: Clippers

Lyö vetoa NBA:sta täällä!