NBA: LeBron Jamesilla riemukas paluu Clevelandiin


Cleveland Cavaliers-Miami Heat

Tunteet ovat jo hieman lauhtuneet siitä, kun LeBron James hyppäsi Miami Heatin kelkkaan kolme vuotta sitten. Cleveland Cavaliers pyrkii silti tekemään Jamesin kotiinpaluusta ikävän. Nykyviren perusteella voittoa Thanksgivingin kunniaksi juhlii kuitenkin James.

Cavs (4-10) on ollut yksi nuoren NBA-kauden suurimpia alisuorittajia. Andrew Bynumin suoritukset ovat olleet pettymys. Draftin ykkösvaraus Anthony Bennettin pistekeskiarvo on hädin tuskin kaksi per peli, ja peliaikaa Bennett saa vaan 11 minuuttia per ottelu.

Kyrie Irving on ollut epätasainen. Cavaliersin tappio-otteluissa Irvingin pistekeskiarvo putoaa yhdeksän pistettä voittoihin verrattuna. Jopa heikon Itäisen konferenssin joukkueista Cleveland on jo hävinnyt Charlottelle, Milwaukeelle, Philadelphialle ja Washingtonille. Valmentaja Mike Brownin toista aikakautta seurassa on vielä aikaista arvioida, mutta jo nyt vaikuttaa siltä, että Cavsilta puuttuu ainakin yksi hyvä pelaaja, jotta sen yhteydessä voisi puhua kohtalaisesta play-off-tason joukkueesta.

Siksi Clevelandin kerroin on 5,00 ja sille annettu tasoitus yhdeksän pistettä. Idän mestaruustaisto näyttää nyt Indianan ja Miamin väliseltä. Heatin konferenssivoiton kerroin on 1,65 ja Pacersin 3,25. Jamesin MVP-kerroin on vielä pelikelpoinen 1,75. Heat on voittanut 10 viime ottelustaan yhdeksän. Luotetaan Miamin selvään voittoon, mutta myös ottelun jäämiseen alle 197,5 yhteispisteen rajan (1,91). 

 Los Angeles Lakers-Brooklyn Nets

Kummankin joukkueen voittosuhde on tappiollinen ja nykyvire kehno. Brooklynin tiistainen voitto Torontosta oli joukkueelle vasta kauden neljäs. Nyt Netsin veteraanit joutuvat tuleen toisena peräkkäisenä iltana, mikä ei ole helppo homma.

Lakersin kerroin on houkutteleva 2,00. Kumpikin joukkue on väsynyt, joten 200 pisteen raja voi ylittyä.

Pitkässä juoksussa Los Angelesin tilanne on kuitenkin haastava. Lakers teki Kobe Bryantin kanssa kahden vuoden ja 48 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Se vie palkkakatosta tilaa, jota olisi voinut käyttää kahden kovatasoisen vapaan agentin hankintaan. Kerroin sille, että Bryant voittaa kuudennen mestaruutensa vuoteen 2015 mennessä, on 12,00, mutta suunnitelma ei taida toimia.

Pelivihje: Miami (-9) voittaa Clevelandin, 1,91

Lyö vetoa NBA:sta täällä!