NBA: LeBronilla näytön paikka entistä seuraansa vastaan


LeBron James pelaa kauden toisen ottelunsa entisiä seurakavereitaan vastaan yön NBA-kierroksella. Cleveland Cavaliersin ja Miami Heatin ensimmäinen kohtaaminen päättyi Miamin voittoon.

Kaksi mestaruutta Heatin paidassa voittanut ”King” James palasi täksi kaudeksi takaisin Clevelandiin, jossa hän aloitti NBA-uransa vuonna 2003. Vastaanotto Miami-ottelussa entisen kotiyleisön edessä joulukuussa oli ristiriitainen, joten clevelandilaisyleisö haluaa epäilemättä nähdä Jamesilta vakuuttavan pelin entistä seuraansa vastaan.

Heat joutuu vieraskentälle ilman yli 21 pisteen keskiarvolla pussittanutta Dwyane Wadea, joka on sivussa takareisivamman vuoksi. Korintekovastuu tulee olemaan vielä normaaliakin enemmän Chris Boshin vastuulla. Clevelandilla ei ole merkittäviä poissaoloja, joten kolmikko James, Kyrie Irving ja Kevin Love nähdään aloitusviisikossa.

Molemmilla joukkueilla on yksi voitto alla: Miamilla syvissä vesissä uivasta Knicksistä, Clevelandilla alhossa vaeltavasta Lakersista. Kertoimien perusteella Cavaliers on selkeä suosikki kertoimella 1.10, Heatille on tarjolla muhkea 8.00. Kotijoukkue tekee keskimäärin 102 pistettä pelissä, Miami lähes kymmenen vähemmän. Tasoitusveto +10.5 pistettä Heatille palauttaa panoksen takaisin kertoimella 2.16.

Clevelandilla on nimivahva aloitusviisikko, mutta ennakko-odotuksiin nähden joukkueen peli ei ole lähtenyt lentoon. Vierasotteluissa Cavaliersin saldo on 12–12, mutta kotiotteluissa peli kulkee riittävän hyvin pudotuspelejä ajatellen. Heat on itäisen konferenssin seitsemäntenä ja siten pudotuspeliviivan yläpuolella, mutta Charlotte Hornets hengittää niskaan. Jos Waden vamma pitää miehen pitkään poissa parketeilta, voi yhdeksäntenä oleva Brooklyn Nets kiriä eron kiinni ja tipauttaa Heatin ulos play-offseista.

Yön kierroksella pelataan 12 matsia. Mielenkiintoisimpia Cavaliers–Heat-ottelun lisäksi ovat läntisen konferenssin Los Angeles Clippers–Houston Rockets ja Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies. 

NBA-viikonloppu meneekin sitten All-Star-tauon merkeissä!

Lyö vetoa NBA:sta täällä!