NBA: Mavericks harkitsemisen arvoinen Spursia vastaan


San Antonio Spurs tulee näyttämään yöllä Dallasissa hieman tavallisesta poikkeavalta, mutta suistaako se ryhmän raiteiltaan? Tim Duncanin poissaolo Spursin riveistä saattaa antaa Dirk Nowitzkille tämän kaipaaman mahdollisuuden herättää Mavericks henkiin.

Dallas on parantanut ja voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi. Matkalla ovat kaatuneet muun muassa Memphis ja Houston. Voittoihin on vienyt ennen kaikkea parantunut hyökkäyspeli. Se on iso asia joukkueelle, jonka saldo on 15-6 niistä otteluista, joissa ryhmä on tehnyt vähintään 100 pistettä. Iäkästä joukkuetta auttaa sekin, että edellisestä Orlando-ottelusta on aikaa jo viisi päivää.

Lepo olisi tehnyt hyvää myös Spursille, jonka valmentaja Greg Popovichkin on sivussa sairauden takia. Manu Ginobilin paluu auttoi kuitenkin joukkuetta keskiviikkona. Viime aikoina San Antonion pistetehtailu on hiipunut ja joukkue on jäänyt selvästi kauden keskiarvonsa, 104,1 tehdyn pisteen alle. San Antonio on silti voittanut kuudesti peräkkäin. Ilman Duncania ottelusta voi kuitenkin tulla odotettua tasaisempi ja Mavs saa pelin.

New Orleansissa hyvästellään Hornets ja tilalle tulee ensi kaudeksi Pelicans. NBA:n huonoimmin varjeltu salaisuus sai virallisen vahvistuksensa: joukkueen vanha nimi häipyy tiehensä (ehkä Charlotteen, jonne se tosiasiassa kuuluu). Samalla kyseessä voi olla uusi alku seuralle, joka on voittanut kymmenestä viime ottelustaan seitsemän. New Orleansin tulevaisuus näyttää valoisalta.

Joukkue isännöi Houstonia, jonka paras vire näyttää taittuneen. Rockets on voittanut kymmenestä viime ottelustaan vain kaksi. Jeremy Lin on kadonnut näkymättömiin, vaikka hän onkin kentällä. Takamies on pelannut surkeasti ja näyttää kadottaneen itseluottamuksensa. Jos New Orleans pääsee puskemaan yhteispisteet yli 200,5 pinnaan asetetun rajan, sillä on saumat voittaa. Hornetsille on lyöty -2,5 pisteen tasoitus.

Päivän veto: Dallasin voitto San Antoniosta.

Lyö vetoa NBA:sta täällä.