NBA: Memphis pitää avausottelun tasaisena


Lännen parhaat niput kohtaavat sunnuntaina ensimmäistä kertaa, kun San Antonio Spursin ja Memphis Grizzliesin väliset konferenssifinaalit pyörähtävät käyntiin. Luvassa on todellinen koripallopuristin unelma: vastakkain on kaksi järkevää ja ahkeraa joukkuetta, jotka ovat täynnä epäitsekkäitä huippupelaajia. Voittaja saa NBA-finaalissa vastaansa joko Miami Heatin tai Indiana Pacersin.

Spurs kaatoi edellisellä kierroksella Golden Staten voitoin 4-2. Joukkue näytti haavoittuvaiselta Warriorsin hyökkäyspaineen alla, mutta loukkaantumiset tekivät lopulta Golden Statesta selvää. Oklahoma Cityn voitoin 4-1 pudottanut Memphis on Warriorsia fyysisempi joukkue, joka pystyy myös kiusaamaan San Antonioa toden teolla.

Grizzlies on altavastaaja voittamaan sarjan ja joukkueen mestaruuskerroin on 7,25, mutta aliarviointiin ei ole syytä. Zach Randolph ja Marc Gasol aiheuttavat Spursille päänvaivaa korin alla. Lisäksi Golden Staten Andrew Bogut näytti, että Spursin Tim Duncan ei ole enää yhtä pysäyttämätön kuin aiemmin.

Myös Tony Parkerin ja Mike Conleyn kohtaamisesta tulee mielenkiintoinen, sillä Grizzliesin pelintekijä Conley on noussut uudelle tasolle. Ratkaisu saattaakin tulla tähtiloiston ulkopuolelta. Spurs tarvitsee Kawhi Leonardilta ja Manu Ginobililta hyviä otteitaan. Samat sanat pätevät koko Memphisin vaihtopenkkimiehitykseen.

Duncan sanoi, että varmaa on ainakin se, ettei sarjasta tule kaunista katsottavaa. Odotettavissa on tiukkaa taistelukoripalloa. Otteluissa nähtäneen vähän pisteitä ja ne ratkeavat muutamaan koriin.

Avausottelussa San Antonio saa -4 pisteen tasoituksella kertoimekseen 1,91. Memphisin onnistuneen ryöstön kerroin on 2,58. Grizzlies on noussut toden teolla esiin näissä pudotuspeleissä. Avausottelussa se pitänee yhteispisteet alle 183 pisteessä (1,91). Sarja voi hyvinkin kestää täydet seitsemän ottelua.

Sarja voi kääntyä kummalle tahansa, mutta pitkään naurunalaisena olleella Memphisillä on hyvä mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa NBA-finaaleihin.

Paras veto: Memphis (+4) voittaa San Antonion, 1,91.

Lyö vetoa NBA:sta täällä!