NBA: Memphis uhkaa Indianan tahratonta saldoa


Memphis Grizzlies eteni viime vuonna Lännen konferenssifinaaliin, mutta täksi kaudeksi tiedossa oli muutoksia. Uusi valmentaja Dave Joerger ilmoitti hyvissä ajoin haluavansa parantaa Memphisin pelinopeutta. Tilastoja tarkasti tutkiva seurajohto teki sen mukaisia pelaajahankintoja.

Numeroiden valossa suurin muutos on kuitenkin tapahtunut puolustuspäässä. Viime kaudella Grizzlies päästi vain 89,3 pistettä per ottelu. Nyt saldo on tämän kauden osalta 99,5 pistettä. Alkukausi onkin mennyt vähemmän lupaavasti lukemin kolme voittoa, kolme tappiota. Osittain muutos on myös oire siitä, että Grizzliesillä on ottelua kohden viisi pallonhallintaa enemmän kuin viime kaudella, mutta ero ei kokonaisuudessaan selity sillä. Joerger myönsikin, että muutoksiin sopeutumiseen on mennyt toivottua enemmän aikaa.

Memphis otti kuitenkin lauantaina vakuuttavan 108-90-voiton Golden Statesta. Testi kuitenkin kovenee entisestään ensi yönä, kun Grizzlies matkustaa Indianaan voittamattoman Pacersin vieraaksi. Memphis jahtaa edelleen ensimmäistä vierasvoittoaan.

Pacers on perinyt Grizzliesin maineen puolustuspelin erikoisosaajana. Pacersia vastaan tehdään keskimäärin 85,3 pistettä per ottelu, mikä on liigan pienin lukema. Indianalla itsellään on keskimäärin kolme pallonhallintaa vähemmän per ottelu kuin viime kaudella. Ironista kyllä, Grizzliesin paras mahdollisuus saattaakin piillä viime kauden tehokkaaseen pelityyliin palaamisessa. Siksi ottelu saattaa jäädä alle 183,5 pisteen rajan. Memphisille on lyöty kova 6,5 pisteen tasoitus, joten luotetaan siihen, että Grizzlies pitää pelin tasaisena, vaikka Pacers saattaakin lopulta viedä voiton.

Salt Lake Cityssä kohtaa kaksi alamaissa olevaa joukkuetta. Denver Nuggets on sentään voittanut yhden ottelun tällä kaudella. Utah Jazz on edelleen nollilla. JaVale McGeen poissaolo voi rokottaa Denverin jo ennestään heikkoa puolustusta. Jazz, jonka heittoprosentti on liigan alhaisin 40,1, ei kuitenkaan välttämättä ole se joukkue, joka osaa hyödyntää sen. Pelistä ei välttämättä tule kaunista. Lyödään kuitenkin kolmen pisteen tasoitusveto Jazzin puolesta kertoimella 1,94.

Pelivihje: Memphis (+6,5 pistettä) voittaa Indianan, 1,91.

Lyö vetoa NBA:sta täällä!