NBA: Miami on paha rasti Oklahoma Citylle


Miami Heat 1.58, Oklahoma City Thunder 2.40

Oklahoma City Thunderin leirissä kaikki on hienosti: se on voittanut kahdeksan viime otteluaan, valmentaja Scott Brooks valittiin All Star -otteluun lännen luotsiksi ja menestystä tulee Russell Westbrookin poissaolosta huolimatta. Visiitti Miami Heatin kotiluolaan on kuitenkin kovin mahdollinen testi.

Viime otteluiden tapaan paljon riippuu Kevin Durantista. Hän on noussut hurjaan vireeseen Westbrookin pudottua riveistä. Sen seurauksena Durantin MVP-kerroin on vain 1,25, kun LeBron Jamesin vastaava kerroin on 3,40.

Kymmenen viime ottelun jaksolla Durant on heittänyt keskimäärin 38,3 pistettä. Samalla Thunder on noussut Läntisen konferenssin kärkeen. Durantin koko kauden heittoprosentti on yli 50.

Yksilöiden suoritukset ovat asia erikseen, mutta OKC:n kohdalla myös joukkue menestyy. Thunderin voittosuhde vieraissa on 16-7, mikä tekee joukkueesta hyvinkin potentiaalisen finaaliehdokkaan. Vuoden 2012 finaaliuusinta Thunderin ja Miamin välillä ei ole lainkaan kaukaa haettu visio.

Dwayne Wade on ollut sivussa viimeiset neljä peliä, mutta samaan aikaan James on Durantin tavoin noussut esiin. Jamesin kymmenen viime ottelun pistekeskiarvo on 28,4. Heat on kuitenkin pelannut kehnosti omalla mittapuullaan ja voittanut vain kuusi kymmenestä edellisestä. Sunnuntaina San Antonio voitti Miamin 113-101.

Ilmassa on edelleen merkkejä siitä, että kaksinkertainen puolustava mestari suhtautuu runkosarjaan hieman kepeästi ja joukkueen veteraanit säästävät itseään pudotuspeleihin.

Jamesin ja Durantin aikakaudella Miami on kuitenkin vienyt keskinäiset kohtaamiset voitoin 13-3. Joukkuepuolustus on Miamin erityisalaa, joten povataan Thunderin voittoputkelle loppua.

Los Angeles Clippers 1.24, Washington Wizards 4.25

Los Angeles Clippers joutuu tien päälle joka vuosi tammikuussa, kun Grammy-gaala valtaa Staples Centerin. Tällä kertaa vieraskiertue päättyi voittosuhteella 5-2. Suoritus on erinomainen, etenkin kun Chris Paul on edelleen sairastuvalla.

Kotiinpaluussaan Clippers kohtaa Washington Wizardsin, jolla on mahdollisuus nostaa voittoprosenttinsa yli 50:n ensi kertaa sitten vuoden 2009.

Länsirannikon kiertueellaan Wizards on voittanut Golden Staten ja Phoenixin, mutta Clippersin tämän kauden voittosuhde idän joukkueita vastaan on 11-3.

22,8 pistettä per ottelu tekevä Blake Griffin johtaa Clippers-hyökkäystä, ja luvassa lienee iloinen kotiinpaluu.

Pelivihje: Miami Heat (-5,5) voittaa Oklahoma City Thunderin, 2,15

Lyö vetoa NBA:sta ja katso ottelut suorana täällä!