NBA: Miami selkä seinää vasten


Miami Heatin on pakko voittaa tiistaina. San Antonio Spurs johtaa NBA-finaaleja voitoin 3-2, joten Heat tarvitsee mestaruuteen kaksi peräkkäistä voittoa. Se on kotiedusta huolimatta paljon pyydetty.

Vuodesta 1985 jälkeen kotiedun haltija on pelannut kotonaan sekä kuudennen että seitsemännen ottelun. Siitä huolimatta vain kolme joukkuetta on noussut kahdessa viimeisessä kotiottelussaan tappioasemasta mestaruuteen.

Yhdelläkään niistä joukkueista ei tosin ole ollut LeBron Jamesin tasoista pelaajaa käytettävissään. Heat on kuitenkin ollut todella epätasainen pudotuspeleissä.

12 viime ottelunsa aikana Heat ei ole kertaakaan voittanut kahdesti peräkkäin. Putki venyy Itäisen konferenssin semifinaalisarjaan saakka. Tiistaina Miamin voittokerroin on 1,28. San Antoniolla on kuitenkin kaksi ottelupalloa. Sunnuntaina Spurs voitti 114-104. Kerroin sille, että teksasilaiset hoitavat homman kotiin tiistaina, on 3,78. Spursin puolesta voi lyödä vetoa myös seitsemän pisteen etumatkalta, jolloin kertoimeksi tulee 1,91.

Jos Spurs voittaa, valmentaja Gregg Popovichin päätös sijoittaa Manu Ginobili avausviisikkoon viidennessä finaalissa ensi kertaa tällä kaudella voidaan nostaa todella korkealle jalustalle. Argentiinalainen kiitti luottamuksesta linkoamalla sunnuntaina 24 pistettä ja hakemalla 10 levypalloa. Jos Ginobili on ensi yönäkin yhtä kovassa iskussa, ottelussa tehtäneen yli 190 pistettä (kerroin 1,91).

Heatin puolella Mario Chalmersin ja Chris Andersonin alavire on jättänyt aukkoja, joita joukkue ei ole pystynyt paikkaamaan. Miamilla on kuitenkin kaksi asetta: James ja kokemus mestaruuden voittamisesta.

James ei ole vielä yltänyt näissä finaaleissa klassikkosuoritukseen. Jos Miami ei voita, syyttävä sormi osoittaa suurimpaan tähteen. Floridalaisten tilanne on nyt tai ei koskaan. Miamin mestaruuskerroin on 1,78, Spursin 2,05. Miamin ailahteluista huolimatta merkit viittaavat siihen, että sarjan ratkaisuun tarvitaan seitsemän ottelua.

Paras veto: Miami (-7) voittaa San Antonion, 1,91

Lyö vetoa NBA-finaaleista täällä!