NBA: Nuggets ja Trail Blazers eivät juhli pisteillä


Kemia on NBA:ssa särkyvää. Siksi Denver Nuggets voi vielä joutua katumaan kesän aikaisia ratkaisujaan. Muutoksilla seura tavoitteli nousua sarjan eliittiin.

Valmentaja George Karl sai kenkää Nuggetsin pudottua pudotuspelien avauskierroksella. Brian Shaw'n aikakausi alkoi keskiviikkona tappiolla Sacramentolle, ja tilanne vaikuttaa varsin erilaiselta kuin 12 kuukautta sitten.

Harjoitusotteluissaan Denver teki vain kerran yli 98 pistettä, ja sekin ottelu venyi jatkoajalle. Aiemmin Nuggets oli hyökkäysvoittoisen koripallon airut. Nyt pisteiden takominen voi osoittautua joukkueelle vaikeaksi, vaikka Danilo Gallinari palaakin sairastuvalta viiden viikon kuluttua.

Shaw'n organisoima puolustus perustuu aiempaa pienempiin riskeihin ja entistä enemmän mies miestä vastaan puolustamiseen. Sen seurauksena oma korisukka ei heilu yhtä usein, mutta Denver ei myöskään itse pääse rokottamaan pallonriistoista yhtä usein. Lisäksi Andre Iguodalalle ei ole löytynyt tehokasta korvaajaa.

Ensi yönä Nuggets isännöi Portland Trail Blazersia. Ottelu antaa jonkinlaista osviittaa siitä, kuinka pahasti Denver on pudonnut kelkasta. Blazers ei ole parantunut kesän aikana juuri yhtään, ja 19 viime visiitistä Coloradoon vain yksi on tuottanut voiton. Viime kaudella Nuggets vei kaikki keskinäiset kohtaamiset. Nyt Portlandille voi kuitenkin iskeä vedon viiden pisteen tasoituksen. Denver joutuu tiukille, ja yhteispistemäärä jäänee alle 198:n.

Los Angeles Lakers yllätti avausottelussaan naapurinsa Clippersin, mutta palautus maanpinnalle tuli seuraavassa pelissä, joka päättyi rumaan tappioon Golden Statelle. Huono heittopeli voi käydä kalliiksi, kun San Antonio tulee kylään. Spursin penkkimiehet pystyvät haastamaan Lakers-kollegansa. Lisäksi viime kauden finalisti pystyy häiritsemään Steve Nashia kaaren tuntumassa. Ei olisi yllätys, jos Lakers jäisi alle 85 pisteen ja häviäisi.

Pelivihje

Denver-Portland, alle 198 pistettä, 1,85

Lyö vetoa NBA:sta täällä!