NBA: Nuggets kaataa Minnesotan kotonaan


Kauden voittosuhteella 6-3 aloittanut Minnesota Timberwolves alkaa lunastaa odotuksia. Monet odottivat joukkueen kehittyvän, kunhan Kevin Love ja Ricky Rubio saavat ympärilleen riittävän tasokkaita pelaajia. Hyvä fiilis pysyi keskiviikkona päällä, vaikka kolmas tehopelaaja Kevin Martin oli sairastelun takia sivussa. T-Wolves pieksi Clevelandin 29 pisteellä.

Ei ole sattumaa, että Timberwolvesin keskimääräinen voittomarginaali on NBA:n kolmanneksi isoin 8,5 pistettä. Vain Indianan ja San Antonion vastaava tilasto on parempi. Se on sen sijaan yllätys, että Minnesota tekee 108,2 pistettä per ottelu (toiseksi eniten liigassa), vaikka sen sovellettu heittoprosentti (adjusted field goal percentage) on vain 48,4.

Tilastokummajainen selittyy sillä, että 27,1 pistettä per ottelu tekevä Love on tehokas korin alla ja kaaren takaa. Hänellä on NBA:n paras "win share" -lukema, joka mittaa yksittäisen pelaajan vaikutusta joukkueen voittoihin. Rubio on edelleen todella epätasainen kaukoheittäjä, vaikka syöttäjänä mies on huippuluokkaa.

Perjantaina Minnesota vierailee Denverissä. Martinin paluun myötä T-Wolvesin voisi kuvitella voittavan. Peliään etsinyt Nuggets on kuitenkin pystynyt pitämään vastustajiensa heittoprosentin 43:ssa. Lisäksi Denverillä on erityisen vahva kotietu. Kokeillaan siis peleihin Nuggetsin voittoa (2,00) ja ottelun jäämistä alle 210 pisteen rajan (1,91).

Portland Trail Blazers on aloittanut kautensa loistavasti. Blazersin voittokerroin Boston Celticsin vieraana on 1,75. Yksi Portlandin menestyksen avaimista on ollut tehokas heittopeli kaaren takaa samalla, kun se on pitänyt vastustajansa kurissa kolmen pisteen viivan takana. Toisaalta kaaren puolustaminen kuuluu myös Celticsin vahvuuksiin. Ottelu saattaa siis jäädä alle 194,5 pisteen rajan (1,91), vaikka Portland voittaisikin.

Pelivihje: Denver voittaa Minnesotan (2,00)

Lyö vetoa NBA:sta täällä!