NBA: Oklahoma Citylle selkeä voitto Brooklynista


Brooklyn Nets-Oklahoma City Thunder

Joukkue johtaa Läntistä konferenssia, mutta sen riveissä on vain yksi All Star -pelaaja. Mielenkiintoinen tilastokummajainen antanee lisäpuhtia Oklahoma City Thunderille, joka vierailee perjantaina Brooklynissä.

Kevin Durant äänestettiin mukaan tähdistöotteluun, mutta missattujen otteluiden määrä lienee pääsyy siihen, ettei Russell Westbrook mahtunut mukaan.

Liigan valmentajien keskuudessa Serge Ibaka oli kuitenkin erittäin potentiaalinen vaihtoehto. Ibaka on jo pitkään ollut hyvä puolustuspelissä, ja nyt hän on myös kehittynyt uudenlaiseksi hyökkäysuhaksi. Hän katselee silti tähdistöottelun kotisohvalta.

Ibakan kauden keskiarvot ovat 14,7 pistettä ja 8,8 levypalloa. Ibakan vaikutus näkyy siinä, että OKC takoo 4,4 pistettä enemmän per sata pallonhallintaa, kun Ibaka on kentällä. Kun Ibaka ei ole kentällä, Thunderia vastaan tehdään neljä pistettä enemmän sataa pallonhallintaa kohti. Määrä on merkittävä joukkueelle, joka päästää vain 97,9 pistettä per ottelu.

Thunderin tämänhetkisen, yhdeksän ottelun voittoputken aikana Ibaka on vielä tehnyt keskimäärin kolme pistettä kauden keskiarvoaan enemmän pisteitä. Ero saattaa muodostua ratkaisevaksi, kun Thunder kohtaa Netsin. Samalla selvitetään, kumman joukkueen tammikuun voittosuhde on liigan paras.

Brooklyn (voittokerroin 2,33) oli voittanut yhdeksästä edellisestä ottelustaan kahdeksan, kunnes se kärsi maanantaina tappion Toronton vieraana. Kumpikin joukkue pelaa hyvää hyökkäyspeliä, joten pisteitä tehtäneen yli 197,5 (kerroin 1,95). Oklahoma Citylle annettu tasoitus on -3,5 pistettä.

Golden State Warriors-Utah Jazz

Golden Staten voittosuhde on 28-19, mutta kyseessä on parempi joukkue, kuin lukemat antavat ymmärtää. Ennen viime yön voittoa Los Angeles Clippersistä Dubs oli voittanut vain kolme yhdeksästä aiemmasta ottelustaan. Mark Jacksonin suojattien on siis aika herätä.

Heikon Utahin kohtaaminen antaa erinomaisen mahdollisuuden siihen. Warriors on osoittanut heräämisen merkkejä voittamalla kaksi viime otteluaan, ja putken luulisi jatkuvan tänään. Kerroin Warriorsin Läntisen konferenssin mestaruudelle on tällä hetkellä 10,00.

Pelivihje: Oklahoma City Thunder (-3,5 pistettä) voittaa Brooklyn Netsin, 1,92

Lyö vetoa NBA:sta ja katso otteluita suorana täällä!