NBA: Pacers juoksee Clippersiltä jalat alta


Los Angeles Clippersillä on edelleen mahdollisuus pelata paras runkosarja seurahistoriassa. Lisäksi joukkueella on erinomainen sauma saada itseluottamus koholle ennen pudotuspelejä, sillä Clips pelaa kahdeksasta viimeisestä kamppailustaan viisi kotonaan. Voittotahdin on kuitenkin kiihdyttävä, sillä neljästä viime ottelusta on irronnut vain yksi voitto.

Maanantaina Staples Centerissä vierailee Indiana. Pacers on Clippersille juuri oikeanlainen testi, kun punnitaan Los Angelesin mestaruusmahdollisuuksia.

Neljässä viime ottelussaan Clippers on päästänyt vastustajan tekemään keskimäärin lähes sata pistettä per ottelu. Valmentaja Vinny Del Negro kyseenalaisti jo julkisesti pelaajien yrittämisen tason. Pacers pelaa puolustusvoittoisesti, mutta nykyisen neljän ottelun voittoputkensa aikana Indiana on heittänyt keskimäärin lähes 104 pistettä per ottelu.

Loppukauden ailahtelu ja tappio ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tekisivät Del Negron asemasta tukalan ja Chris Paulin jatko olisi sen jälkeen epätodennäköisemää. Indianalla, jolle on annettu +4,5 pisteen tasoitus, on kaikki avaimet Clippers-leirin paineiden kasvattamiseen. Ottelu ylittänee sille asetetun 189,0 pisteen yhteispisterajan (kerroin 1,91).

Los Angeles Lakers on kompuroinut ja Utah Jazz on neljällä peräkkäisellä voitolla noussut Läntisen konferenssin kahdeksanneksi. Jazzin seuraava mahdollisuus tiukentaa otetta pudotuspelipaikasta tulee ensi yönä, kun joukkue saa vieraakseen Portland Trail Blazersin. Portland on viittä vaille ulkona pudotuspelispekulaatioista. Blazers on hävinnyt neljä ottelua peräkkäin ja tappiomarginaali on ollut keskimäärin 18,7 pistettä. Vastustaja on näissä otteluissa upottanut Portlandin sukkaan keskimäärin 111 pistettä.

Ellei peli parane, Utahin pitäisi viedä voitto -9,5 pisteen tasoituksellakin (1,91). Voittoputkensa aikana Utah on heittänyt keskimäärin 107,8 pistettä per peli.

Paras veto: Indiana voittaa Los Angeles Clippersin

Lyö vetoa NBA:sta täällä!