NBA: Pacersin aika osoittaa tasonsa


NBA:ssa vain muutos on pysyvää. Hyvä joukkue voi muuttua huonoksi silmänräpäyksessä. Viime kaudella Indiana Pacers romahti, mutta missä joukkue menee nyt?

Lähes vuoden sivussa ollut Paul George ei vielä ole päässyt All Star -tasolle, mutta viikonlopun ottelut Miami Heatia ja Cleveland Cavaliersia vastaan ovat silti hyvä mittari nyky-Pacersille.

George haluaisi varmasti palata ajassa vuoteen 2014, kun Pacers kohtasi Heatin idän finaaleissa. Silloin vain taivas näytti olevan rajana Indianalle. Nyky-Pacersin avauskokoonpanossa on jäljellä vain kaksi pelaajaa siitä sarjasta. Kausi on alkanut kahdella voitolla ja kolmella tappiolla, joten Indiana saa tehdä täyden työn päästäkseen edes pudotuspeleihin.

Keskimäärin 18,6 pistettä per ottelu heittänyt George näyttää siltä, että hän voi vielä palata absoluuttiselle huipulle, mutta joukkuetilastot eivät mairittele. Pacers tekee viidenneksi vähiten pisteitä NBA:ssa (94,4 per ottelu), se on liigan neljänneksi huonoin levypalloissa ja korisyöttötilastossakin vasta sijalla 19. Indianan pelitempolla tehdään harvoin yli 100 pistettä illassa.

Miami on voittanut viidestä ottelustaan kolme, ja torstaina Minnesota pystyi tekemään Heatin sukkaan vain 84 pistettä. Vielä tähän aikaan vuodesta peräkkäisinä päivinä pelaaminen ei ole suuri ongelma. Miamin tähti Dwayne Wadella onkin edessään mukava ilta. Heat tekee keskimäärin vain 86 pistettä per ottelu, mutta se selittyy erittäin hitaalla pelitempolla. Ei olisi yllätys, jos ottelussa jäätäsiin alle 194,5 pisteeseen (2,17). Vielä perjantaina Indianan voitto vaikuttaa kuitenkin mahdolliselta.

Sunnuntain vierailusta Clevelandiin tulee Pacersille paljon vaikeampi rasti. Cavaliersin puolustus on ollut alkukaudella liigan paras. Kyrie Irvingin poissaolo näkyy heittoarkuutena, mutta nähdyn perusteella Cavs kuuluu mestarisuosikkien joukkoon.

Jo nyt näyttää siltä, että Pacers joutuu lusimaan toisenkin kauden harmaassa keskikastissa.

Pelivihje: Indiana (-2,5) voittaa Miamin, 2,20