NBA: Parker kurittaa Portlandia toistamiseen


Mestarisuosikit osoittivat mahtinsa, kun San Antonio Spurs ja Miami Heat ottivat avausvoitot konferenssien semifinaaleissa. Ottelusarjat jatkuvat ensi yönä molempien kotiottelulla. Spursin voitto Portlandista saa kertoimen 1.32, ja Heatin voitto Netsistä kertoimen 1.24.

Spurs ei osoittanut väsymisen merkkejä läntisen konferenssin ensimmäisessä semifinaaliottelussa, vaikka ottelusarja Dallasia vastaan venyi seitsemänteen peliin. Texasilaisten penkki yhdessä Tony Parkerin kanssa varmisti voiton Portlandista selvin numeroin 116–92. Parker oli hurjassa vireessä tehden toisessa ottelussa peräkkäin yli 30 pistettä, ja vaihtomiehet Marco Belinelli, Patty Mills ja Aron Baynes säestivät tehden yli 10 pistettä mieheen. Ensimmäisen ottelun perusteella Spursin matala kerroin (1.12) ottelusarjan voittajaksi on oikeutettu. Varsinkin, jos Portlandin heittopeli jatkuu surkeana. Trail Blazersin pelitilanneheittojen prosentti oli 37,8, ja Spurs sitä vastoin nakutti puolet heitoistaan koriin.

Yön toisessa ottelussa Brooklyn Nets yrittää pysäyttää LeBron Jamesin johtaman Miami Heatin, joka otti helpon voiton ensimmäisessä ottelussa koriluvuin 107–86. ”King James” oli totutusti Heatin tehokkain 22 pisteellä, ja 17 kauden veteraanilaituri Ray Allen pussitti 19 pistettä. Netsin pitää keksiä jotain uutta, jos se aikoo sammuttaa Heatin liekin. Tämä vaatii tasonnostoa erityisesti Paul Pierceltä ja Kevin Garnetilta, jotka tekivät yhteensä vain kahdeksan pistettä edellisessä kohtaamisessa. Nets voitti kaikki neljä ottelua Heatia vastaan runkosarjassa, mutta se on laiha lohtu pudistuspeleissä. Brooklynin otteluvoitto saa kertoimen 4.20, ja jatkoon pääsy kertoimen 7.00. Heatin kerroin jatkoon menolle on 1.10.