NBA: Paulin poissaolo ei pysäytä Clippersiä


Los Angeles Clippers-Orlando Magic

Chris Paulin kuuden viikon poissaolo olkapäävamman takia tekee Los Angeles Clippersistä hieman haavoittuvamman. Orlando Magicin pitäisi kaatua maanantaina, mutta jatkossa edessä voi olla vaikeuksia.

Clippers oli surullinen ilmestys ensimmäisessä ottelussa, josta Paul oli poissa. San Antonio höykytti Los Angelesia numeroin 116-92. Tehdyt pisteet jäivät 12 pisteen päähän Clipsin kauden keskiarvosta. Se voi olla merkki siitä, mitä lähiaikoina voi olla luvassa.

Kun Paul pelaa, Clippers tekee sataa pallonhallintaa kohti 7,2 pistettä enemmän ja saa keskimäärin kolme pallonhallintaa enemmän kuin ilman All Star -tähteä.

Ilman Paulia Clippers myös upottaa kolmen pisteen heittoja 3,3 vähemmän per ottelu. Heittoprosentti laskee lähes jokaisella kentän alueella. Paulin vaikutus joukkueelle on siis valtava.

Clippersin voittosuhde on 1-8, kun se on jäänyt alle 100 pisteeseen. Vaikka lähiaikojen ohjelma on varsin suotuisa, luvassa voi olla lipsumista puolustuspäässä.

Ensi yön vastustaja Orlando voitti Clippersin aiemmin tällä kaudella 98-90, mutta sen ottelun ykkösnimi Nikola Vucevic saattaa olla nyt sivussa.

Lyödään siis peleihin Clippers tasoituksella. Ilman Paulia Clippersin otteluiden kertoimia kannattaa kuitenkin seurata - joukkuetta vastaan lyöminen voi tarjota hyviä palautuksia.

Brooklyn Nets-Atlanta Hawks

Brooklyn Nets on jakanut kauden vaatimattoman voittoputkiennätyksensä, eli voittanut kaksi viime otteluaan. On silti vaikea sanoa, että joukkue olisi löytänyt jyvänsä. Mahdollisuudet kolmanteen voittoon ovat kuitenkin hyvät, kun Atlanta Hawks saapuu Brooklyniin ilman Al Horfordia.

Horford on loppukauden sivussa, ja laiturin pudottua riveistä joukkueen voittosuhde on vain 2-3. Horfordin menetys näkyi rumasti lauantaina, kun Hawks ylsi vain 84 pisteeseen tappiossa Chicagolle.

Nets on edelleen kehno levypallotilastoissa eikä hyökkäyspelikään ole niin hyvää kuin se voisi olla. Hawksin vaikeuksien myötä veikataan ottelun jäävän alle 197,5 pisteen rajan (kerroin 1,92). Brooklyn voittanee ottelun (1,65).

Pelivihje: Los Angeles Clippers (-9,5) voittaa Orlandon, 1,90

Lyö vetoa NBA:sta ja katso otteluita suorina lähetyksinä täällä!