NBA: Rockets kesyttää Grizzliesin


Jos Los Angeles Clippers vielä elättelee haaveita Läntisen konferenssin voitosta, San Antonion olisi kaaduttava perjantaina vieraskentällä. Spursilla on 5,5 ottelun etumatka Clippersiin nähden. Vaikka Clippers on lähes varma Tyynenmeren divisioonan voittaja ja pelannee seurahistoriansa parhaan kauden, kotiedun saaminen pudotuspeleihin ei ole vielä varmaa.

Paineet ovat kuitenkin kovat, sillä Los Angeles on voittanut seitsemästä viime ottelustaan vain kaksi. Denver ja Memphis hengittävät jo niskaan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella julkisuudessa on alettu spekuloida sillä, onko Vinny Del Negro tarpeeksi hyvä päävalmentaja luotsaamaan Clippersin pysyvään menestykseen, etenkin kun Chris Paulista tulee kesällä vapaa agentti. Siksi nyt näyttääkin siltä, että mestaruuskertoimesta 15,00 huolimatta Clippers ei ole todennäköinen NBA-voittaja, vaikka vielä alkukaudesta kaikki näytti mahdolliselta.

Spurs saattaa hyvinkin olla ainoa joukkue, joka voi pysäyttää Miamin mestaruusjunan. Spursin (mestaruuskerroin 8,00) hyökkäys toimii kuin unelma. 44 edellisestä ottelustaan San Antonio on hävinnyt vain yhdeksän. Jaksoon kuuluu 116-90-voitto Clippersistä ottelussa, jossa Tony Parker heitti 31 ja Paul vain neljä pistettä. Spurs-voittoa sopii odotella ensi yönäkin.

Vanne kiristyy pään ympärillä myös Houston Rocketsin leirissä. Joukkue on vajonnut kovaan taisteluun lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Puolustuspelin paraneminen antaa kuitenkin Rocketsille hyvät saumat selvitä pleijareihin. Neljässä viime ottelussaan Houston on päästänyt vastustajan heittämään korkeintaan 96 pistettä, mikä on selvästi alle kauden keskiarvon, joka on 102,6 per ilta.

Rocketsin runkosarjaa on jäljellä 11 ottelun verran. Joukkue kohtaa vain viisi vastustajaa, joiden voittoprosentti on yli 50, mikä antaa Rocketsille hyvät mahdollisuudet jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen. Memphis Grizzlies on hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme ja kärsii silminnähden Marc Gasolin poissaolosta, joten peli Rocketsille.

Paras veto: Houston voittaa Memphisin, 2,70.

Lyö vetoa NBA:sta täällä!