NBA: Rubio raahaa Timberwolvesin voittoon


Minnesota Timberwolves 1.27, Phoenix Suns 3.80

Kuinka hyvä Minnesota Timberwolves olisikaan, jos Ricky Rubio osaisi heittää?

Kolmannella NBA-kaudellaan espanjalaisen heittoprosentti on edelleen 34 ja pistekeskiarvo 8,9. Kannattaako seuran tulevaisuus yhä laskea hänen varaansa?

Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö takamies olisi loistava pelintekijä. Suuresta puutteestaan huolimatta T-Wolvesin heittoprosentti paranee, kun Rubio on kentällä. Se on seurausta siitä, että Minnesota pääsee Rubion johtamana korin alle eikä tyydy kaukoheittoihin.

Kun Rubio pelaa, Timberwolves tekee sataa pallonhallintaa kohti 8,4 pistettä enemmän kuin Rubion ollessa sivussa. Lukema jää alle Kevin Loven vastaavan (huimat 18,5 pistettä), mutta Rubion merkitys on silti merkittävä.

Rubion epäluotettava heitto on kuitenkin toisinaan Minnesotalle vahingoksi. Yhä useampi vastustaja ottaa riskin ja jättää Rubion vapaaksi kaukoheittoetäisyyksille, jotta joukkue pystyy tuplaamaan jonkun toisen pelaajan. Keskiviikkona Minnesotaan matkustava Phoenix Suns tietää kuitenkin, että se saattaa olla kohtalokasta. Viime kaudella Rubio heitti Sunsin sukkaan NBA-uransa parhaan yksittäisen ottelun lukeman, 24 pistettä.

Jos Eric Bledsoe on edelleen sivussa, Suns saattaa joutua asettamaan Goran Dragicin Rubion kimppuun koko illaksi. Se avaa Kevin Martinille mahdollisuuden ylittää tämän kauden pistekeskiarvonsa, joka on 19,7 pinnaa per ottelu. Kotivoitto vaikuttaa hyvältä poiminnalta. Kun Rubio on pallon takana, kannattaa harkita over-vetoa 212,5 pisteeseen asetetusta rajasta.

MVP-spekulaatiot

MVP-kohteessa kannattaa tarkkailla Oklahoma City Thunderin Kevin Durantia. Hänen osakkeensa ovat korkeammalla kuin koskaan, kun Thunder jyrää ilman Russell Westbrookiakin. Durantin MVP-kerroin on nyt 2,20. Hän on kakkossuosikki niukasti LeBron Jamesin (2,00) jälkeen ja selvästi ennen Paul Georgea (8,00).

Vaikka Pacersin voittosuhde olisi lopulta runkosarjan paras, on vaikea nähdä, että George nostettaisiin MVP:ksi näin nopeasti. Lisäksi äänestäjät karsastivat saman pelaajan valitsemista toistaiseksi jopa silloin, kun Michael Jordan oli uransa huipulla. Durant kannattaa siis poimia peleihin ennen kuin hänen kertoimensa laskee entisestään.

Pelivihje: Minnesota-Phoenix, yli 212,5 pistettä, 1,88.

Lyö vetoa NBA:sta ja katso otteluita suorana täällä!