NBA: Sacramento pakottaa Clippersin äärimmilleen


Thunder on hiljennetty, joten NBA:n pisin voittoputki on nyt Los Angeles Clippersin nimissä. Voitto kehnosta Sacramentosta tekisi putkesta jo 12 ottelun pituisen. Clippersin saldo on kova, mutta otteluohjelmakin on sisältänyt kohtaamisia heikkoja joukkueita vastaan. Clips on kohdannut esimerkiksi Charlotten, Toronton, New Orleansin, Detroitin, Phoenixin ja juuri Sacramenton. Kahden viikon takaisessa kohtaamisessa Clippers pesi Kingsin rumin luvuin 116-81.

Clippers on jo mestarisuosikki numero kolme kertoimella 12,50 ja kakkossuosikki Läntisen konferenssin voittajaksi kertoimella 6,00. Helmikuun puolivälin paikkeille saakka Clippersin otteluohjelmakin on melko suotuisa. Siksi uskoin kauden alussa Clippersin voittavan Tyynenmeren divisioonan, mutta vielä on liian aikaista jakaa palkintoja. Vaikka Kings on hävinnyt viisi kuudesta viime ottelustaan, Clippersille lyöty -13,5 pisteen tasoitus tuntuu aika suurelta.

Kauden jälkimmäisellä puoliskolla kannattaa seurata Chicago Bullsia, sillä Derrick Rosen pitäisi palata peleihin All Star -taukoon mennessä. Ilman entisen MVP:n puuttumistakin Bulls on yllättäen pelannut kelvollisen kauden ja koonnut saldokseen 14-10. Paras tulos oli 93-85-voitto New York Knicksistä aiemmin tässä kuussa, mutta Itäisen konferenssin kärkiryhmällä on revanssin paikka. Carmelo Anthony oli sivussa kyseisestä tappio-ottelusta. Häntä tarvitaan nyt, sillä Bulls on pitänyt 14 viime vastustajastaan 13 alle 100 pisteessä. Veto yli 187,5 pisteelle on silti hyvä valinta. Knicksin voittomarginaali lienee pienempi kuin joukkueelle lyöty seitsemän pinnan tasoitus.

Yllätysrikkaalla kaudella mikään ei ole varmaa, mutta Charlotte Bobcatsin tappioputki ennen Golden State -vierasottelua on jo 13 ottelun pituinen. Warriorsin kauden alku on paras sitten vuoden 1991, vaikka viimeksi Golden State hävisikin Kingsille 127-131. Golden Staten pitäisi voittaa, mutta uskon Bobcatsin pitävän pelin tiukkana. Lapulle Bobcatsin voitto +11 pisteen tasoituksella, kerroin 1,91.

Päivän veto: Sacramenton voitto Clippersistä +13,5 pisteen tasoituksella, 1,91.

Mark Woods