NBA: Spurs ottaa ensimmäisen kiinnityksen finaaliavauksessa


San Antonio Spurs 1.51 – Miami Heat 2.60

NBA-finaalit alkavat torstaina. San Antonio Spurs on selvä suosikki ottamaan avausvoiton paras seitsemästä -ottelusarjassa. Useimmat odottavat kuitenkin pitkää sarjaa.

Viime päivinä Spurs-leiristä ei ole juuri kuulunut keskustelua viime vuoden finaalitappion kostamisesta. Sen sijaan kommenteissa pääpaino on ollut omassa pelissä ja vaihtopenkin vahvuudessa.

Tony Parker on pelikunnossa, mikä on erittäin tärkeä asia avausottelun isännille. Lisäksi Spursilla on viime vuodesta poiketen kotietu uudessa 2-2-1-1-1-formaatissa. Kotietu voi ratkaista koko sarjan, jos finaalit venyvät ratkaisevaan seitsemänteen peliin. Kyseinen ottelu pelattaisiin Etelä-Teksasissa 20. kesäkuuta.

Heatilla on toisaalta omissa riveissään täysin terve Dwayne Wade, joka heittää keskimäärin 19 pistettä per ilta. Lisäksi Heatia puoltaa luonnollisesti se, että maailman paras koripalloilija LeBron James pelaa joukkueessa. Kahden viime kevään voittoisissa finaaleissa James on noteerannut keskiarvoikseen 26,7 pistettä ja 10,6 levypalloa.

Runkosarjassa joukkueet tasasivat voitot. Heat voitti kotonaan 113-101, ja Spurs tarjoili Teksasissa 111-87-selkäsaunan. Finaaleissa puolustustaistelu kuitenkin korostuu, joten runkosarjakohtaamisilla ei juuri ole merkitystä.

Viime vuoden seitsemässä finaalissa tehtiin keskimäärin 181,3 pistettä per ottelu. Tämän vuoden pudotuspeleissä San Antonio on tehnyt keskimäärin kuusi pistettä enemmän kuin viime vuoden pleijareissa ja Heat kaksi pinnaa vähemmän. Veto alle 186,5 pisteen puolesta komealla kertoimella 4,10 on kokeilun arvoinen.

Spurs ei ole koskaan hävinnyt finaalien ensimmäistä ottelua. James taas on uransa varrella hävinnyt kaikki seitsemän finaalisarjan ensimmäistä vierasotteluaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Spurs kuittaa avausvoiton.

Pelivihje: San Antonio (-6,5 pistettä) voittaa Miamin, 2,18