NBA: Spursilla liian suuri tasoitus huippuottelussa


Lännen parhaat ottavat yhteen torstaina, kun Oklahoma City Thunder isännöi San Antonio Spursia. Ottelulla tulee näillä näkymin olemaan suuri vaikutus siihen, kumpi joukkue on paremmilla sijoilla konferenssissa, kun runkosarja päättyy kahden viikon kuluttua.

Thunder on 1,5 voittoa Spursia perässä, vaikka OKC on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Joukkue on kuitenkin saanut lepuuttaa esimerkiksi Kevin Martinin väsyneitä jalkoja ennen ottelua, joka tulee ratkaisemaan joukkueiden keskinäisen paremmuuden tällä kaudella.

Spursin edellisestä voitosta Oklahoma Cityssä on aikaa jo kolme vuotta. Thunderin tämän kauden kotisaldo on 32-5. Tästä ja Manu Ginobilin poissaolosta huolimatta Spurs saa hyökkäyspeliinsä lisävirtaa siitä, että tiistain Orlando-voitossa huilanneet Tony Parker ja Kawhi Leonard palaavat peliin. Voitto katkaisi kahden ottelun tappioputken.

Ottelun voi ratkaista Parkerin ja Russell Westbrookin päivän vire. Parkerin kerroin yli 21,5 pisteen illalle on 1,85, kun taas Westbrookin yli 23 pisteen illan kerroin on sama 1,85. Thunderin kotiedun pitäisi riittää voittoon, mutta Spursille annettu 7,5 pisteen tasoitus on niin suuri, että se saa pelin.

Denverillä ja Dallasilla on paljon pelissä, kun joukkueet kohtaavat Coloradossa. Nuggets pyrkii varmistamaan kotiedun pudotuspelien avauskierrokselle. Mavericksillä taas on työtä sen varmistamisessa, että joukkue pääsee yleensäkään niin pitkälle.

Dallasin ero pleijaripaikkoihin on 2,5 voittoa. Tiistain tappio Los Angeles Lakersille oli raju isku. Jäljellä on vain kahdeksan ottelua, joten jokainen tappio tekee urakasta paljon vaikeamman.

Nuggetsin yllättäminen ei ole helppoa, sillä Denverin kotisaldo on 33-3 ja viimeisen kymmenen ottelun rekordi 8-2. Joulukuussa Nuggets voitti Dallasin 106-85. Vaikka Mavericks on nyt paljon parempi joukkue, Denver saa pelin -6,5 pisteen takamatkalta. Ottelu jäänee alle sille asetetun 208 pisteen yhteispisterajan (underin kerroin 1,91).

Paras veto: San Antonio (+7,5) voittaa Oklahoma Cityn, 1,91.

Lyö vetoa NBA:sta täällä!