NBA: Suns hakee voiton Brooklynista


Brooklyn Nets - Phoenix Suns

Phoenixin kupla on ehkä puhjennut, mutta Suns jahtaa edelleen tiiviisti pudotuspelipaikkaa. Phoenix on vain yhden voiton päässä lännessä kahdeksantena olevaa Memphisiä.

Sunsin tahti on kuitenkin hyytynyt loistavan alkukauden jälkeen. Organisaation sisällä kenties kysellään, onko pudotuspelipaikka vaivan arvoinen.

Ennen kautta Phoenixin ei odotettu olevan näin hyvä ainakaan näin pian. Joukkueella on hyä runko ja muutamia korkeita varausvuoroja, joten katseita lienee jo suunnattu tulevaisuuteen. Play-offeista putoaminen voisi sikäli olla perusteltu ratkaisu.

Toistaiseksi Suns ei ole näyttänyt taktikoinnin merkkejä. Viimeksi sekä Boston että Toronto ovat kaatuneet tyylikkäästi. Runkosarja on kuitenkin kääntymässä loppusuoralle, ja joidenkin mielestä muutaman sijan menettäminen ja parempien mahdollisuuksien petaaminen draft-arvontaan on parempi vaihtoehto kuin pudotuspelipaikka ja putoaminen ensimmäisellä kierroksella. Hyvä menestys draft-arvonnassa on usein arvokkaampaa kuin hätäinen putoaminen pudotuspeleissä.

Phoenix on ehdottomasti ehdokas tällaiselle taktikoinnille. Tosin Jeff Hornacekin ja Goran Dragicin mahdollisuudet vuoden valmentaja- ja vuoden kehittynein pelaaja -valinnoissa saisivat varmasti lisäpontta, jos Suns menisi pleijareihin.

Tätä ei tarvitsisi edes miettiä, jos Phoenix olisi itäisessä konferenssissa. Brooklyn on nimittäin idässä kuudentena, vaikka se on voittanut viisi ottelua vähemmän kuin ensi yön vierailijansa. Sunsin voittosuhde peräkkäisten pelipäivien toisessa ottelussa on 9-6, joten Suns-voitto 2,5 pisteen takamatkalta saa pelin.

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder

Joakim Noah on nousemassa suosikiksi vuoden puolustavan pelaajan valinnassa, ja samalla Chicago on matkalla kohti idän kolmossijaa. Nousukunnon jatkamiseen on hyvät mahdollisuudet, kun alavireinen Oklahoma City vierailee Windy Cityssä.

OKC on päättänyt lepuuttaa Russell Westbrookia joissakin otteluissa. Se kostautui lauantaina, kun Thunder hävisi Dallasille. All Star -pelintekijän odotetaan kuitenkin pelaavan Chicagossa. Avulle onkin tarvetta, sillä Oklahoma City on hävinnyt kuudesta edellisestä vierasottelustaan neljä.

Bulls pelaa kuitenkin esimerkillistä puolustuspeliä. Siksi vedot alle 185,5 pisteen ja Bullsin voiton puolesta voivat kantaa hedelmää.

Pelivihje: Phoenix (-2,5) voittaa Brooklynin, 2,90

Lyö vetoa NBA:sta ja katso ottelut suorana täällä!