NBA: Thunder hyödyntää Clippersin heikon puolustuksen


Los Angeles Clippers rullasi punaisen maton esille saadakseen Doc Riversin valmentajakseen. Seuran tavoitteena on NBA:n kärki. Läntisen konferenssin kärkisijan napatakseen Clippersin on kukistettava Oklahoma City Thunder.

Viime kaudella Thunder vei kaikki keskinäiset kohtaamiset, joten Clipsillä on nyt mahdollisuus näyttää, että sen eväät riittävät konferenssimestaruuteen.

Tulivoimaa Clippersillä riittää. Tehtyjen pisteiden keskiarvo 109,9 on liigan korkein. Sanonnan mukaan mestaruudet voitetaan kuitenkin puolustamalla, ja Riversin suurin tehtävä onkin saada suojattinsa sitoutumaan puolustussysteemiin. Omiin ei voi mennä 106,4 pistettä per ottelu, kuten tällä hetkellä.

Maanantaina Los Angeles päästi 107 pistettä, vaikka Minnesotan heittoprosentti oli vain 41,7. Jopa joukkueen paras puolustaja DeAndre Jordan päästää vastustajat korin alla pisteidentekoon 61,3-prosenttisesti. Thunderin Serge Ibakalle voikin tarjoutua mahdollisuus netota pisteitä korin alta.

Espanjan maajoukkuemies takoo 13,2 pistettä per ottelu. Kevin Durantin keskiarvo on 30,2 ja Russel Westbrookin 19,0 pistettä, joten vaihtoehtoja OKC:llä kyllä riittää. Näin ollen ottelu saattaa ylittää 209 pisteen rajan (1,91). Luotetaan Thunderiin 3,5 pisteen tasoituksella.

Atlanta Hawksin aiheuttamat useat uhat voivat tietää painajaista New York Knicksille, joka yrittää päästä raiteilleen huonon alun jälkeen. Knicksin voittosuhde on vain 2-4. Sunnuntaina San Antonio murskasi Knicksin Madison Square Gardenissa. Carmelo Anthony jäi vain 16 pisteeseen ja New Yorkin heittoprosentti 38:aan.

Kaikki tämä on iso ongelma New Yorkille. Ensi yönä Knicksin pitäisi laittaa kampoihin kookkaille Paul Millsapille ja Al Horfordille, jotka painivat korin alla Anthonyn kanssa. Mikäli tarpominen jatkuu, Knicks-luotsi Mike Woodson voi joutua pelkäämään työpaikkansa puolesta. Peleihin Atlanta (-4).

Pelivihje: Oklahoma City Thunder (+3,5) voittaa Los Angeles Clippersin, 1,91

Lyö vetoa NBA:sta täällä!