NBA: Thunder ja Warriors takovat pisteitä


Golden State Warriors väänsi 116-115-voiton Oklahoma City Thunderista aiemmin tässä kuussa, mitta sen jälkeen joukkueet ovat menneet päinvastaisiin suuntiin. Voitto voi Mark Jacksonin suojateille olla tiukassa, kun Warriors matkustaa Oklahoma Cityyn tavoitteenaan kauden käynnistäminen toden teolla.

Warriors on edellisen kohtaamisen jälkeisistä seitsemästä ottelustaan voittanut vain kolme. Se on hävinnyt esimerkiksi Läntisen konferenssin kilpakumppaneille Dallasille, Portlandille ja Memphisille. Loukkaantumiset, Andre Iguodalan poissaolo etunenässä, ovat heikentäneet puolustuspeliä. Neljässä viime ottelussa "Dubs" on päästänyt keskimäärin 105 pistettä. Edes Warriorsin perinteinen vahvuus, kolmen pisteen heitot, ei ole pysäyttänyt luisua, kun pallonmenetykset ovat kostautuneet.

Thunder on puolestaan voittanut viidesti peräkkäin. Keskiviikkona OKC voitti San Antonion 94-88 ja katkaisi Spursin 11 ottelun voittoputken. Kevin Durant takoo 28,2 pistettä per ilta (eniten liigassa), mutta voittokulku perustuu ennen kaikkea puolustuspeliin. Voittoputken aikana vain yksi vastustaja on heittänyt Thunderia vastaan yli 92 pistettä.

Kotonaan Thunder on voittanut kaikki seitsemään otteluaan. Serge Ibakan kyky takoa pisteitä korin alta voi olla viimeinen silaus Thunderin voitolle. Thunderin voitto seitsemän pisteen takamatkalta kertoimella 1,91 on pelikelpoinen veto.

Utah Jazzin todennäköisesti odotti taistelevansa Phoenix Sunsin kanssa Lännen huonoimman joukkueen tittelin välttämisestä. Salt Lake Cityssä kaikki on mennyt odotusten mukaan (vain kaksi voittoa tähän asti), mutta Phoenix on livennyt suunnitelmasta ja voittanut viidestä viime ottelustaan neljä.

Eric Bledsoe on sivussa, mutta slovenialaistähti Goran Dragic on noussut taustalta esiin ja heittänyt viimeisten otteluiden aikana 22,6 pistettä per ottelu. Utah häviää keskimäärin 11 pisteellä per peli, joten tartutaan Sunsiin tasoituksella. Jazzin hyökkäyspeli takkuilee, joten yhteispistemäärä jäänee kuitenkin alhaiseksi.

Pelivihje: Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors, yli 202,5 pistettä, 1,91

Lyö vetoa NBA:sta täällä!