NBA: Thunder murenee Heatin paineessa


Vastakkain ehkä kaksi NBA:n parasta joukkuetta ja ehdottomasti kaksi parasta pelaajaa. Viime kauden finaaliuusinta. Kuka ei innostuisi perjantain vastaisen yön kohtaamisesta Oklahoma Cityn ja Miamin välillä?

Jos kaksikko kohtaa jälleen finaalissa, Thunder haluaa osoittaa asioiden olevan toisin kuin viime kesäkuussa.

Kun joukkueet kohtasivat joulupäivänä, Miami vei suunsoittoedun 103-97-voitolla. Heat on jälleen tulessa. Se on voittanut kuusi ottelua putkeen ja LeBron James on tehnyt vähintään 30 pistettä putken jokaisessa kamppailussa.

Samalla joukkueen mestaruuskerroin on laskenut 2,60:een. Thunder on samassa kohteessa toisena kertoimella 3,85. James on noussut suurimmaksi MVP-ehdokkaaksi (kerroin 1,65). Kevin Durantin kerroin on 2,10.

Sekä mestaruudesta että arvokkaimman pelaajan pytystä kilpaillaan todennäköisesti aivan loppumetreille saakka. Miami kuitenkin näytti viime viikon 114-108-voitossa Houstonista, että sen hyökkäys kestää myös paljon pisteitä tekevät vastustajat.

Thunder voitti neljä ottelua peräkkäin ennen tiistain yllätystappiota Utahissa. Oklahoma Cityn kotisaldo on Heatin tavoin 23-3. Miami on kuitenkin niin kovassa vireessä, että se voi antaa Thunderin kotiluolassa kivuliaan iskun.

Lähdetään siis siitä, että Miami lähtee All Star -tauolle hyvissä tunnelmissa. Jamesin ja kumppaneiden kerroin on mahdolliset jatkoajatkin mukaanlukien 2,80. Hallitsevaa mestaria voi lyödä myös +4,5 pisteen tasoituksella.

Lakers isännöi Clipperiä Los Angelesin paikalliskamppailussa. Samalla kumpikin pääsee palaamaan Staples Centeriin Grammy-evakon jälkeen.

Kobe Bryantin tiistainen esitys Phoenixia vastaan oli yksi miehen uran surkeimmista. Hän heitti Phoenixia vastaan vain neljä pistettä. Lakers tarvitsee tähdeltään aivan erilaisia esityksiä.

Lakers voitti silti. Voitto oli neljäs kuuteen viime otteluun, mutta Clippersiä vastaan virheisiin ei ole juuri varaa. Clips näyttää kaappaavan nimiinsä Tyynenmeren divisioonan voiton, joka on kuulunut viime vuodet yksinoikeudella Lakersille.

Clippers on voittanut molemmat keskinäiset kohtaamiset, viimeksi viime kuussa numeroin 107-102. Odotettavissa on taas tasainen ottelu, mutta Clippers on vahvoilla.

Päivän pelivalinta: Miami voittaa Oklahoma Cityn varsinaisella peliajalla, 2,90.