NBA: Toronto ei lankea Orlandon taikoihin


Boston Celticsin jatkuva luisu kohti ynnä muut -osastoa ei ota pysähtyäkseen. Joukkue on hävinnyt neljästi peräkkäin ja joukkoon mahtuu tappiot Clevelandille, New Orleansille ja Detroitille, mikä oli aikanaan jo mahdoton ajatuskin. Celtcis on nyt voittanut alle 50 prosenttia otteluistaan ja C's tarvitsee todellisen suunnanmuutoksen pysyäkseen pudotuspelipaikoilla.

Torstaina New Yorkin vieraillessa tehtävä ei ole helppo, mutta Knicks on hävinnyt viholliselleen 13 ottelua peräkkäin. Kaksi viikkoa sitten Boston voitti Madison Square Gardenissa 102-06. Suurimman huomion vei Carmelo Anthony, joka odotti Kevin Garnettia Bostonin bussin luona.

Knicksin sen jälkeisten otteluiden saldo on 2-4. Iman Shumpertin paluu voi kuitenkin auttaa Rajon Rondon kurissa pitämisessä. Rondo on aiheuttanut paljon harmaita hiuksia Knicksille. Jos mies pysyy kurissa, -1 pisteen tasoituksen saanut Knicks voi katkaista kurjuusputkensa.

Toronto on voittanut Orlandon jo kolmesti tällä kaudella ja joukkue yrittääkin pitää saldon puhtaana matkatessaan Magicin vieraaksi viimeistä kertaa tällä kaudella. Orlando on hävinnyt kolme peliä peräkkäin, joten positiivisia merkkejä ei juuri ole ilmassa. Raptorsilla on koossa vain yksi voitto enemmän, mutta joukkueesta on tullut todella vaikea voitettava. Viimeisen kuukauden aikana kandalaiset eivät ole kertaakaan hävinneet yli 12 pisteellä, joten Raptors on loistava pelivalinta +4 pisteen tasoituksella ja kertoimella 1,91.

Euroliigan 16 parhaan välillä on pelattu vasta viisi viikkoa, mutta kummankin lohkon ylä- ja alakastin välillä on jo nähtävissä selviä eroja. Torstain ottelu Maccabi Tel Avivin ja Olympiakosin välillä on viikon kohokohta. Final Four -turnauksesta karsiutuminen olisi kummallekin seuralle katastrofi.

Kumpikin on voittanut yhden ja hävinnyt kolme ottelua. Maccabin ongelma on huono puolustus, joka korostui viime viikon 67-88-tappiossa Himkille. Puolustava mestari Olympiakos on alisuorittanut, mutta kreikkalaisten kerroin 2,75 tai +4,5 pisteen tasoitus houkuttelee.

Päivän veto: Toronto voittaa Orlandon.