NBA: tuleeko Miami toimeen Pacersin hitaan tempon kanssa?


Indiana Pacersin puolustus on osoittautunut Miami Heatille vaikeaksi avattavaksi. Perjantaina hallitseva mestari saa taas yhden yrityksen, mutta sen on onnistuttava paremmin kuin kolme viikkoa sitten. Silloin Pacers laittoi LeBron Jamesin erityisvartiointiin ja voitti 87-77.

Sittemmin kumpikaan joukkue ei ole ollut loistovireessä. Indiana on voittanut puolet ja hävinnyt loput 10 viime ottelustaan, Miamin saldo 6-4 on hieman parempi. Pacersilla on kuitenkin edelleen liigan paras puolustus, joka päästää keskimäärin vain 89,9 pistettä illassa. Heatia vastaan Pacers on ollut parempi kuin mikään muu joukkue.

Se onkin tärkeää, sillä joukkueen saldo on 1-8, kun vastustaja on heittänyt vähintään 100 pistettä. Tarkempi katsaus Indianan tilastoihin osoittaa, että sen saldo yli puolet otteluistaan voittaneita joukkueita vastaan on vaatimaton 12-4. Pacers saa +2,5 pisteen tasoituksen, mutta parempi vaihtoehto on alle 183,0 pistettä kertoimella 1,91.

Keskiviikkona Phoenix nousi päätösneljänneksellä 13 pisteen takaa-ajoasemasta voittoon Los Angeles Lakersia vastaan. Tänään vastassa on Dallas Mavericks. Torstaina Dirk Nowitzki oli sivussa, kun Mavz hävisi Golden Statelle 97-100. Joukkueen vierassaldo putosi lukemaan 7-18. Yksi niistä voitoista tuli kuitenkin Phoenixissa ilman Nowitzkia. OJ Mayo heitti tuolloin 23 pistettä ja Mavs voitti 97-94. Mavericks +2,5 pisteen tasoituksella (kerroin 1,91) voi siis olla pelin arvoinen poiminta.

Philadelphia saa vieraakseen Sacramenton, jonka se on voittanut kuusi kertaa seitsemässä viime kohtaamisessa. 76ersin voittomarginaali on ollut keskimäärin 18 pistettä. Kingsin ainoa voitto kuuteen viime otteluun tuli kehnosta Washingtonista. Phillyn voitto -6 pisteen tasoituksella menee peleihin 76ersin loukkaantumishuolista huolimatta.

Päivän veto: Dallasin voitto Phoenixista tasoituksella.