NBA: Tulikuuman Portlandin puolustus turhauttaa Lakersin


Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers

All Star -taukoa edeltäneen notkahduksen jälkeen Portland Trail Blazers on jälleen ollut tulikuuma. Joukkue on taas vahva ehdokas Läntisen konferenssin mestariksi. Maanantaina Blazersillä on mahdollisuus ottaa jo kuudes peräkkäinen voittonsa, kun se kohtaa Los Angeles Lakersin.

LaMarcus Aldridgen (23,8 pistettä per ottelu) johdolla Portland on palannut NBA:n tehokkaimpien joukkueiden joukkoon. Blazers tekee keskimäärin 107,8 pistettä, ja nykyisen putkensa aikana omiin on mennyt vain 92,4 pinnaa per ilta.

Alle 50:n voittoprosentilla pelaavia joukkueita vastaan Portlandin voittosuhde on 26-4 ja kotona 23-7. Luvassa on siis tuskainen ilta Lakersille, joka on voittanut yli 50:n voittoprosentilla otteluun tulleen vastustajan vain kuudesti tällä kaudella.

Los Angeles on pitänyt hyökkäyksensä kasassa ilman Kobe Bryantia ja Steve Nashiakin, mutta joukkueen puolustaminen on surkeaa (106,5 pistettä omiin per ottelu). Portland on ehdokas vetoihin 13,5 pisteen takamatkaltakin (2,14). Ison kertoimen toivossa peleihin kannattaa ehkä napata myös under-veto alle 206,5 pisteen puolesta (4,00).

Brooklyn Nets - Chicago Bulls

Chicago kukisti 24 tuntia sitten New York Knicksin helposti ja toivoo, että toinenkin Ison Omenan joukkue kaatuu yhtä helposti.

Knicksiä vastaan Bulls johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 26-9 eikä enää katsonut taakseen. Kerroin sille, että Bulls saa tänäänkin ensimmäisenä 10 pistettä täyteen, on 2,02.

Chicago on voittanut kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän. Siitä iso ansio kuuluu Joakim Noahille. Noahista tulee tällä vauhdilla David Robinsonin ja 20 vuoden jälkeen ensimmäinen sentteri, joka on joukkueensa paras syöttäjä. Bullsin voittokulkuun kuuluu myös 92-76-voitto tämän illan vastustajasta.

Toisena peräkkäisenä pelipäivnä Chicagon hyökkäystehot voivat kuitenkin hieman pudota. Brooklynin kerroin 5,5 pisteen takamatkalta on 2,25. Myös veto alle 181,5 pisteen puolesta on paikallaan kertoimella 2,45.

Pelivihje: Portland Trail Blazers-Los Angeles Lakers, alle 206,5 pistettä, 4,00