NBA: under-veto paikallaan Lakersin ja Bucksin välillä


Kertoo jotain Los Angeles Clippersistä, että se antoi Memphisille selkäsaunan maanantaina Chris Paulin poissaolosta huolimatta. Monet, minä mukaanlukien, ovat pohtineet, onko joukkueella todelliset mestaruusmahdollisuudet. Viikko viikolta yhä useampi asia puhuu sen puolesta.

Turvonneen Paulin pelaaminen jää viime hetken tarkistuksen varaan, kun joukkue matkustaa Houstoniin. Clippersin vaihtopenkki suorittaa kuitenkin tasaisesti ja Grant Hill sekä Chauncey Billups tekevät paluuta, joten kaikki näyttää hyvältä.

Toisin kuin kolme ottelua putkeen hävinneellä Rocketsilla. Samalla on kadonnut osa siitä innostuksesta, joka yllätti monet vastustajat kauden avausneljänneksellä. Kolmosten osumaprosentti on pudonnut. Vaikka Houston on silti tehnyt 100 pistettä viidessä tämän vuoden seitsemästä ottelustaan, joukkue on myös päästänyt 100 pinnaa viidesti.

Jos Paul on sivussa, Clippers on puolustuksensa varassa ja yhteispisteet jäävät alle 210:n. Jos Paul pelaa, taktiikka voi silti olla sama. Jos CP3 ei pelaa, pidän Rocketsin mahdollisuuksia kotiedun turvin hyvinä.

Los Angeles Lakersin laskusuhdanteesta kertoo se, että joukkueen kerroin pudotuspelien ulkopuolelle jäämiselle on 2,40. Vielä ei ole syytä lytätä joukkuetta, jonka pudotuspelikerroin on houkutteleva 1,53. Läntisen konferenssin kahdeksanteen sijaan on edelleen vain neljän voiton matka ja edellä olevista Houston ja Portland saattavat vielä notkahtaa.

Lakersin on kuitenkin alettava voittaa juuri tiistain Milwaukee-kotiottelun kaltaisia vääntöjä. Bucks ei tule tekemään hommasta helppoa. Väliaikaisvalmentaja Jim Boylan on luotsanut Milwaukeen kolmeen voittoon neljässä ottelussa ja takamies Brandon Jennings on löytänyt uutta puhtia. Milwaukeelle lyödään +7 pisteen tasoitus ja kerroin 1,91, joten roposet Bucksille.

Päivän pelivalinta: Alle 212,5 pistettä Lakersin ja Bucksin välillä, kerroin 1,86.

Mark Woods