NBA: Warriors ja Cavaliers tarjoilevat joulupäivän herkun


Koripalloväelle vuoden kovin joululahja on NBA:n viime kevään finaaliuusinta joulupäivänä. Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers kohtaavat ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun Warriors nosti pokaalia viime kevään finaalisarjan päätteeksi.

Kummastakin leiristä varmasti korostetaan, että kyseessä on vain tavallinen runkosarjan ottelu, mutta käytännössä kamppailu on ainakin jonkinlainen mittari joukkueiden tasoerolle. Kyrie Irving on palannut Cavaliersin kokoonpanoon, ja Clevelandin voi nyt aidosti lukea mestariehdokkaaksi.

Cleveland on voittanut kuusi ottelua peräkkäin. Irvingin toipumisen myötä valmentaja David Blattilla on mahdollisuus hyödyntää koko rotaatiotaan ja repiä kaikki irti kokoonpanosta, jota on muokattu juuri Warriorsin vahvuuksia silmälläpitäen.

Irving on pelannut vasta kaksi ottelua ja upottanut keskimäärin 8,5 pistettä per ilta vähäisillä peliminuuteillaan. Kun All Star -takamies palaa toden teolla, hänestä on paljon apua hyökkäykselle. Sitä apua myös tarvitaan. Cavsin hyökkäys on iskenyt 101,4 pistettä per ottelu. Keskiarvo on pudonnut viime kaudesta 1,7 pisteellä per ilta. Cavaliersia vastaan tehdään keskimäärin 95,2 pistettä per ottelu.

Cavaliers tarvitsee nappionnistumisen, jotta se voisi voittaa vasta yhden ottelun 28:sta hävinneen Golden Staten. Blatt ei vielä runkosarjassa halua paljastaa korttejaan, mutta perjantai on hänelle erinomainen mahdollisuus kokeilla Stephen Curryn ja Klay Thompsonin pysäyttämistä samanaikaisesti.

Siihen on kuitenkin syynsä, että kerroin Curryn toiselle peräkkäiselle MVP-valinnalle on 1,27. Lähin kilpailija LeBron James on saanut kertoimekseen 8,00. Warriors on voittanut kaikki 13 kotiotteluaan, ja joukkueen vauhti ja itseluottamus riittävät kevyesti tekemään ottelusta korintekokilpailun.

Kun Irving pääsee täyteen kuntoon, näiden joukkueiden mittelöistä tulee tasaisempia. Joulupäivänä on varsin helppo tarttua Dubsin voittoon 3,5 pisteen tasoituksella.

MUUT OTTELUT

Miami Heat-New Orleans Pelicans

Heatin puolustus on ollut erinomainen. Pelicansin kausi on puolestaan ollut pettymys, vaikka keskiviikon voitto Portlandista toikin hieman lohtua. New Orleansilla on potentiaalia parempaan, mutta sormia napsauttamalla kurssi ei käänny.

Heat (-4,5) voittaa

Oklahoma City Thunder-Chicago Bulls

Bulls-päävalmentaja Fred Holberg on suurennuslasin alla miehen kritisoitua Jimmy Butleria julkisesti. Tämä ei suinkaan ole paras mahdollinen ajankohta kohdata Russell Westbrookia ja hyvässä iskussa olevaa Thunderia, etenkin kun Joakim Noah puuttuu Bullsin kokoonpanosta.

Yli 204,5 pistettä

Houston Rockets-San Antonio Spurs

Houston on jatkanut hyviä otteitaan, vaikka joukkueen yhteishengen kerrotaan rakoilevan. Keskiviikkona Orlandoa vastaan Rockets kuitenkin suli. Spurs on voittanut seitsemän ottelua putkeen, ja koko kaudella vain kuusi vastustajaa on tehnyt San Antoniolle 100 pistettä tai enemmän. Spurs on aloittanut kautensa 25 voitolla ja viidellä tappiolla.

Spurs (-2,5) voittaa

Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers

Derbyn sijaan ottelusta on kehkeytymässä kauhutarina suoraan Hollywoodista: surkea Lakers vastaan alisuorittava Clippers. Clips on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, ja samaan aikaan naapurileirissä Kobe Bryant väläyttelee. Ennakkosuosikki Clippersin on syytä olla varuillaan.

Yli 210,5 pistettä