NBA: Wizards vie Pacers-sarjan Game Seveniin


Washington Wizards 1.48 – Indiana Pacers 2.70 (Pacers johtaa sarjaa voitoin 3-2)

Washingtonin pelintekijä John Wall on alusta asti nostettu Wizardsin ja Pacersin sarjan avainhahmoksi. Indianan vastaava pelaaja George Hill ei kaikista avuistaan huolimatta ole A-luokkaa ykköspaikalla. Wallilla oli näppinsä pelissä, kun Washington vältti viidennessä ottelussa putoamisen ja pakotti sarjan kuudenteen otteluun, mutta hän ei edelleenkään iske pisteitä tasaisesti.

Pudotuspeleissä Wizardsin takamies on heittänyt voitto-otteluissa 18,5 ja tappioissa 14,0 pistettä per ottelu. Pacers on pystynyt rajoittamaan Wallin koritehtailua vielä enemmän, sillä Indiana-sarjassa Wallin pistekeskiarvo on vain 14,5 pistettä. Tätäkin lukemaa vääristävät avausottelun 27 pistettä.

Iso ansio kuuluu Paul Georgen puolustustyöskentelylle, sillä kahdessa viime ottelussa Wall on heittänyt kentältä sisään vain kuusi heittoa 27:stä. Wallin on petrattava, jotta Washington voisi napata sarjasta 4-3-voiton ja edetä jatkoon (kerroin tällä hetkellä 4,25).

Tiistaina Wizards pelasi loistavasti 102-79-voitossaan. Torstaina kotietukin puoltaa Washingtonia, kun se yrittää viedä sarjan sunnuntain seitsemänteen otteluun.

Washingtonin kerroin 12,5 pisteen takamatkalta on 3,95, mutta todennäköisesti mittelöstä tulee tasaisempi. Ottelu voi ratketa siihen, kumpi vie pidemmän korren Wallin ja Georgen kaksintaistelussa.

Los Angeles Clippers 1.48 – Oklahoma City Thunder 2.67 (Thunder johtaa sarjaa voitoin 3-2)

Clippersille jäi paljon hampaankoloon viidennestä ottelusta, jossa kyseenalainen tuomio mahdollisti Oklahoma Cityn nousun tappioasemasta 105-104-voittoon. Nyt Los Angelesin on pakko voittaa kotivoitto, jotta tämä loistava sarja venyisi seitsemänteen otteluun.

Olen pudotuspelien alusta alkaen ollut sitä mieltä, että Clippers on suurin uhka kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan jahtaavalle Miami Heatille. Seuran ympärillä on kuitenkin nyt paljon häiriötekijöitä, ja olisi yllätys, jos kohut eivät hidastaisi Clippersin mestaruusjunaa.

Clippersin 4-3-voitto tässä sarjassa antaa edelleen loistokertoimen 4,50. Joidenkin väitteiden mukaan Clips pelaisi näissä olosuhteissa mieluummin vieraissa kuin kotona.

Chris Paul on tähän mennessä tehnyt sarjassa keskimäärin 7,6 pistettä vähemmän per ottelu kuin Thunder-kollegansa Russell Westbrook. On silti vaikea uskoa, etteikö raskassarjalaisten kohtaaminen venyisi kalkkiviivoille saakka. Clippers -4,5 pistettä antaa kertoimen 1,87.

Pelivihje: Wizards-Pacers, alle 177,5 pistettä, 2,16