NBA: Wizardsin taiat tehoavat Minnesotaan


Tony Parkerin poissaolo ei ollut ongelma, kun San Antonio jyräsi maanantaina 39 pisteen voittoon Detroitista. Spursin kyky pärjätä ilman ranskalaista joutuu kuitenkin kovempaan testiin ensi yönä Chicago Bullsia vastaan.

Spursin saldo ilman tähdistötakamiestä on tältä kaudela 4-1. Joukkue on näyttänyt useasti, että monipuolisuutensa ansiosta se pystyy paikkaamaan Parkerin poissaolon. Parkeria tuuraavat Cory Joseph ja Nando de Colo ovat kelpo korvaajia. Nyt voi kuitenkin olla Patty Millsin sauma näyttää, että hän pystyy esiintymään NBA:ssa samalla tasolla kuin viime kesän olympialaisissa Australian paidassa.

Niin tai näin, kahdeksan pisteen takamatkan saaneella San Antoniolla pitäisi olla tarpeeksi tulivoimaa Bullsin kaatamiseen. Viime kuussa Spurs oli keskinäisessä kamppailussa vahvempi lukemin 103-89. Sen jälkeen Bulls on voittanut neljä ja hävinnyt viisi kamppailua. Edellisen Spurs-ottelun jälkeen Bulls on tehnyt vain kerran yli 100 pistettä - ja Spursin saldo on 35-6, kun se on tehnyt ottelussa vähintään 100 pinnaa.

Washington Wizards aloitti kautensa 12 tappiolla, mutta on sittemmin onnistunut luovimaan itsensä jotenkin kunnioitettavaksi joukkueeksi. Tappioputken jälkeinen saldo on 19-27. Wizards ei ole mikään tähtijoukkue, mutta ennen yön vierailua Minnesotaan se on voittanut kuusi kymmenestä viime ottelustaan. Wizards hakee vasta kauden kuudetta vierasvoittoaan.

Timberwolvesin kauden ovat pilanneet loukkaantumiset. Edessä on todennäköisesti vapaapudotus, mikäli seurajohto päättää lyödä hanskat tiskiin tämän kauden osalta. Toinen vaihtoehto on Kevin Loven ja Nikola Pekovicin peluuttaminen mahdollisimman pian, mutta se ei todennäköisesti auttaisi mitään. Wolves on hävinnyt kuudesti peräkkäin ja putki venyy yöllä seitsemään peliin.

EM-kisoihin on aikaa vielä puoli vuotta, mutta muutama pelaaja on jo avannut kesäsuunnitelmiaan. Onkin aika lyödä ensimmäiset vedot Slovenian kisoihin.

Espanja on suosikki uusimaan mestaruutensa kertoimella 1,92. Uusi valmentaja ja Pau Gasolin sekä Jose Calderonin todennäköiset poissaolot voivat kuitenkin aiheuttaa vaikeuksia. Olympiapronssia vienyt Venäjä joutuu EM-kisoihin ilman Andrei Kirilenkoa, Liettualta taas puuttunee Linas Kleiza.

Tony Parker kuitenkin kertoi minulle pari viikkoa sitten olevansa mukana Ranskan ryhmässä. Kun myös Joakim Noah tekee vihdoin arvokisadebyyttinsä, Ranskan voittokerroin 6,50 on erinomainen. Serbian finaalikerroin 8,50 on myös harkitsemisen arvoinen.

Paras veto: Yli 191,5 pistettä San Antonio-Chicago-ottelussa, 1,91.

Lyö vetoa NBA:sta täällä!