NBA:n pudotuspeliennakko, osa 1


NBA-pudotuspelien avauskierros käynnistyy lauantaina. Runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue saa kotiedun kahteen ensimmäiseen otteluun. Samojen konferenssien joukkueet ovat tuttuja toisilleen, mikä nostaa yleensä tunteet pintaan, kun matka kohti finaaleja alkaa.

Kuuden viime vuoden aikana on pelattu 90 pudotuspelisarjaa ja niissä yhteensä 494 ottelua. Niistä 336 eli 68 prosenttia on päättynyt kotivoittoon. Itäisessä konferenssissa kotijoukkueiden voitto-tappiosuhde on 97-36 (72,9 %) ja lännessä 89-42 (67,9 %).

Viime kausi oli tässä suhteessa varsin tavallinen. Runkosarjassa alemmas sijoittunut joukkue voitti 15 pudotuspelisarjasta vain neljässä. Yllättäjä vaanii kuitenkin tänäkin vuonna vieraskentillä aloittavien joukossa.

Denver-Golden State

Jos jokin joukkue hyötyy kotiedusta, se on ehdottomasti Denver, jonka runkosarjan kotisaldo 38-3 oli liigan paras. Nuggets selvitti loukkaantumisista huolimatta kymmenen viimeistä otteluaan saldolla 8-2. Neljästä ottelusta Golden Statea vastaan Denver voitti kolme. Warriors on pudotuspeleissä ensi kertaa sitten kevään 2007. Vaikka joukkue on pystynyt pitämään Denverin heittopeliä hieman kurissa, se hieman ei taida nyt riittää.

Jatkopaikan kertoimet: Denver 1,21, Golden State 4,25
Veikkaus: Nuggets voittaa 4-2 

Brooklyn-Chicago

Brooklyn voitti runkosarjassa Chicagon vain kerran. Lupaavasta alusta huolimatta Nets ei vakuuttanut toden teolla missään vaiheessa. Bulls on tehnyt ihmeitä ilman Derrick Rosea, eikä joukkueella ole pleijareissa mitään hävittävää. Viime kaudella Chicago voitti Itäisen konferenssin, mutta putosi avauskierroksella. Nyt Bulls-puolustus taitaa riittää Netsin kaatamiseen.

Jatkopaikan kertoimet: Brooklyn 1,62, Chicago 2,25
Veikkaus: Bulls voittaa 4-3

San Antonio-Los Angeles Lakers

Lakers pääsee sarjaan hienoilla fiiliksillä, sillä pudotuspelipaikka varmistui päätöskierroksella Kobe Bryantin poissaolosta huolimatta. Lakers on hyvävireinen joukkue, jolla ei ole paineita hartioillaan. Spurs oli runkosarjakohtaamisissa vahvempi voitoin 2-1. Dwight Howard ja Pau Gasol laittavat Tim Duncanin tiukoille, mutta Tony Parker johdattaa Spursin jatkoon. Näin pitkälle päästyään Lakers ei kuitenkaan ole helppo pala.

Jatkopaikan kertoimet: San Antonio 1,16, Los Angeles Lakers 5,00
Veikkaus: Spurs voittaa 4-3

Miami-Milwaukee

Liigan parhaan voittosuhteen omaava joukkue kohtaa ainoan play-off-jengin, joka hävisi runkosarjassa enemmän otteluita kuin voitti. Miami vei keskinäisistä kohtaamisista nimiinsä kolme, Bucks yhden. 39 edellisestä kohtaamisesta Heat on kuitenkin voittanut peräti 37. Milwaukeen eteneminen konferenssin semifinaaleihin olisi yksi kaikkien aikojen yllätyksistä.

Jatkopaikan kertoimet: Miami 1,01, Milwaukee 20,00
Veikkaus: Heat voittaa 4-0

Lyö vetoa NBA-pudotuspeleistä täällä!