NBA:n pudotuspeliennakko, osa 2


NBA:n pudotuspelit ovat käynnissä. Vuodesta 2006 lähtien kotijoukkueet ovat voittaneet 68 prosenttia pudotuspeleistä, mutta onko jostakin altavastaajasta yllättäjäksi tänä keväänä?

New York-Boston

Knicksillä on kotietu ensi kertaa sitten kevään 2001 ja hyvä mahdollisuus edetä konferenssin semifinaaleihin ensimmäistä kertaa 12 vuoteen. Tiellä seisoo kuitenkin arkkivihollinen. New York vei runkosarjakohtaamiset voitoin 3-1, mutta Celtics oli yksi harvoista joukkueista, joka pystyi pitämään Carmelo Anthonyn kurissa. Melon heittoprosentti Bostonia vastaan oli vain 35 ja tehtyjen pisteiden keskiarvo 25,3 pistettä. Jos Boston pystyy samaan pudotuspeleissäkin, ikääntyvällä Celticsillä on saumansa, mutta Knicks vaikuttaa yksinkertaisesti liian kovalta.

Kertoimet jatkoonmenolle: New York 1,20, Boston 4,35
Veikkaus: New York jatkoon voitoin 4-1.

Los Angeles Clippers-Memphis

Grizzlies on mennyt ensimmäiseltä kierrokselta eteenpäin vain kahdesti koko seurahistoriassaan. Clippers on ollut Memphisille kova haaste tällä kaudella: Clippers vei runkosarjakohtaamiset voitoin 3-1 ja pystyi pitämään Grizzliesin kaukana korista. Mutta vaikka Clippers pelasi seurahistoriansa parhaan kauden ja voitti loppuun seitsemän ottelua peräkkäin, joukkueessa on vikoja. Memphis myös muistaa viime kauden 3-4-tappionsa pudotuspeleissä. Grizzliesin tiivis puolustus voi ottaa revanssin.

Kertoimet jatkoonmenolle: Los Angeles Clippers 1,32, Memphis 3,30
Veikkaus: Memphis jatkoon voitoin 4-3

Indiana-Atlanta

Pacers on kauden ylisuorittaja, sillä joukkueessa ei ole tähtiä. Indianan puolustuspeli on upeaa. Tähtiloiston puute vie kuitenkin huomion pois siitä, että hyvänä iltana Pacers voi voittaa kenet tahansa. Runkosarjassa voitot menivät tasan 2-2. Kotijoukkue voitti kaikki kohtaamiset, ja jos Indianalta pitäisi nimetä yksi heikkous, se on heikko vieraspelaaminen. Runkosarjassa keskimäärin 7,7 pistettä unohtui Indianaan, kun lentokoneen moottorit jyrähtivät käyntiin. Hawks voi yllättää, mutta vain maksimisuorituksella.

Kertoimet jatkoonmenolle: Indiana 1,32, Atlanta 3,30
Veikkaus: Indiana jatkoon voitoin 4-2

Oklahoma City-Houston

Parin mielenkiintoisin yksityiskohta on se, että James Harden kohtaa joukkueen, jota hän oli vahvasti mukana viemässä finaaleihin viime vuonna. Houstoniin siirryttyään Harden on hävinnyt kaksi kolmesta ottelustaan Thunderia vastaan, mutta tehnyt keskimäärin 29,3 pistettä per ottelu. Viime aikoina Hardenin heittopeli on ollut huonoa ja Rockets voitti neljästä viimeisestä ottelustaan vain yhden. Thunder tulee vielä ikävöimään Hardenia play-off-kevään edetessä, mutta siitä huolimatta Oklahoma City lähettää ex-tähtensä nopeinta reittiä kesälomalle.

Kertoimet jatkoonmenolle: Oklahoma City 1,03, Houston 11,00
Veikkaus: Thunder jatkoon voitoin 4-0

Lyö vetoa NBA:stä täällä!