Seitsemännen pelin herkku: Indiana Pacers – Miami Heat


NBA:n itäisen konferenssin finaalit saadaan ensi yönä pakettiin mahdollisimman arvokkaalla ja jännittävällä tavalla. Voitoissa vuorotahtiin edenneet Indiana Pacers ja Miami Heat puristavat tulevana yönä seitsemännen kohtaamisen, jonka jälkeen vain toisen joukkueen tie jatkuu finaaleihin San Antoniota vastaan.

Molemmat joukkueet ovat esittäneet konferenssifinaaleissa erityisesti pelitaktisesti viihdyttävää koripalloa, joten siinä mielessä seitsemäs ja kaiken mahdollisen ratkaiseva kohtaaminen tuo otteluparille parhaan mahdollisen loppuratkaisun. Vain voitto pelastaa.

Miamin osalta monien sormet osoittavat LeBron Jamesiin. Tekeekö James taas mahdottomista asioista yksinkertaisen mahdollisia – ja kantaa omansa siinä sivussa NBA-finaaleihin. Vai olisiko nyt myös muiden Heat-soturien aika astua esiin ja nimenomaan miehekkäällä tavalla? Mikäli James saa edes osittaista tukea ratkaisujen hakemisessa ympärillään häärivältä nelikolta – nousevat myös Miamin mahdollisuudet voiton raapimiseen merkittävästi.

Tilastot povaavat Jamesille jälleen kerran laadukasta seitsemännen ottelun näytöstä. Uransa aikana James on nakuttanut keskimäärin nimittäin 34 pistettä pudotuspelien seitsemänsissä taisteluissa. Tilastot kertovat myös sen, että NBA:n historian aikana pelatuista seitsemänsistä pudotuspeliotteluista 89 on kääntynyt kotijoukkueelle. Vierasjoukkueet ovat hoitaneet seitsemännen ottelun vain ja ainoastaan 23 kertaa.

Indianan puolelta katseet kohdistuvat erityisesti Paul Georgeen ja Roy Hibbertiin, joiden johdolla Pacers on käytännössä päässyt tähän pisteen. Ensi yö kertoo sen, laitetaanko Pacersin kaudelle lopullinen piste, vai jatkuuko joukkueen matka NBA-finaaleihin asti – 13 vuoden tauon jälkeen.

Eero Tuominen