NFL Sunday: Runkosarjan päätöskierros


NFL:n runkosarja huipentuu tänään! Ohjelmassa on 16 divisioonaottelua, joista peräti 11:llä on vaikutusta pudotuspelien kannalta. NY Jets kohtaa kohtalonottelussaan vanhan valmentajansa Rex Ryanin. Legendaarisella Lambeau Fieldilla Green Bay ja Minnesota vääntävät divisioonavoitosta. Tässä ennakot kierroksen päämatseihin, ja erikoisvedoista löydät taas muun muassa pelaajakohtaiset touchdown-kohteet sekä rushing-, vastaanotto- ja heittojaardit!

Illan TV-peli: Buffalo Bills (7-8) vs. New York Jets (10-5)

Ehkä se viikon mahtavin ottelupari. Jets otti kuin ottikin viime viikolla voiton Patriotsista ja sai Steelersin shokkitappion myötä playoff-kohtalonsa omiin käsiinsä. Nyt tiellä seisoo enää rakas vihollinen Buffalo Bills. Billsillä ei ole enää mahdollisuuksia pudotuspeleihin, mutta ottelu on joukkueelle kaikkea muuta kuin yhdentekevä – jos NFL:ssä yleensäkään voi sellaisista peleistä puhua. Bills-pelaajat ovat kertoneet avoimesti, kuinka ihanaa olisi pudottaa divisioonavastustaja Jets pudotuspeleistä. Buffalon valmentaja Rex Ryan, joka on tunnettu kyvyistään ladata joukkue huippuiskuun yksittäisiin peleihin, haluaa näyttää vanhalle joukkueelleen. 

Jets lähtee otteluun kerroinsuosikkina. Joukkue on laadukas ja sillä on voittoputki päällä. QB Ryan Fitzpatrick on pelannut viime viikot kovalla tasolla, ja laitahyökkääjäosastolta löytyvät kuumat Brandon Marshall ja Eric Decker. Viime sunnuntaina Jetsin puolustus koulutti Patriotsin loukkaantumisista kärsinyttä hyökkäyksen linjaa, ja pyrkii pääsemään myös Bills-pelinrakentaja Tyrod Taylorin iholle. 

Paineet ovat tietysti Jetsillä, ja Billsillä on omat aseensa. Sammy Watkins ja LeSean McCoy voivat kääntää hetkessä tilanteen isoilla peleillä. Ratkaisu löytynee motivaatiopuolelta: jos Bills syttyy aidosti täysillä tähän peliin, voi se tehdä Jetsin sunnuntaista painajaisen. Jos puheet Bills-pukukopin erimielisyyksistä ovat totta, ei kotijoukkueesta ole kuuman Jetsin pysäyttäjäksi. 

Green Bay Packers (10-5) vs. Minnesota Vikings (10-5)

NFC Northin voittajan ratkaiseva peli, joka siirrettiin Jenkeissä primetimeen. Molemmat joukkueet ovat pudotuspeleissä, mutta nyt pelataan divisioonatittelistä ja sitä myötä kotipelistä playoffseissa.  

Green Bayn kausi on ollut vaikeuksia täynnä, ja vakuuttavasti edennyt Minnesota on hiipinyt rinnalle. Vikings on saanut loukkaantuneita pelaajiaan takaisin riveihin, ja joukkueen viime viikkojen kunto on ollut niin vahva, ettei kukaan ota sitä mielellään vastaansa pudotuspeleissä. Hyökkäyspeli rakentuu edelleen Adrian Petersonin ympärille, mutta paljon lepää nuoren pelinrakentajan Teddy Bridgewaterin harteilla. Viime viikkoina Bridgewaterin esitykset ovat olleet Vikings-fanien kannalta erittäin lupaavia. 

Jos vire puhuu Vikingsin puolesta, kokemus näiden pelien voittamisesta puolestaan Packersin. Varsinkin kun ollaan primetimessa. Kotijoukkue on Aaron Rodgersin johdolla erittäin kokenut, kun taas Vikingsin nuorempi polvi opettelee vasta näiden pelien voittamista. Ei mikään helppo peli purtavaksi vedonlyöjälle. Kotivoiton kertoimen ollessa varsin pieni monia voi houkutella Vikingsin +3,5 tasoitusvoitto kertoimella 1,92.