NHL: Blue Jackets jyrää Leafsin


New Jersey Devils-New York Islanders

Islanders matkustaa Hudson-joen yli aikeenaan jatkaa voittokulkuaan Devilsiä vastaan. Isles on voittanut kauden molemmat aiemmat kohtaamiset. Tällä viikolla se on hävinnyt kaksi vierasottelua, mutta ennen sitä New York napsi seitsemän voittoa yhdeksästä ottelusta ja nousi taistelemaan Metropolitan-divisioonan kärkisijoista Pittsburghin kanssa.

Devils pelasi viime yönä Bostonia vastaan. Se jäi nollille ja laukoi vain 14 kertaa. Islandersin kaltainen energinen joukkue on paha vastustaja heti seuraavaksi päiväksi. Positiivista huomiota New Jerseyn leiristä ansaitsee tällä viikolla 1000. NHL-pisteensä tehnyt Patrik Elias. Kaikki pinnansa Devilsin paidassa takonut tshekki on läpi uransa ollut poikkeuksellisen tasainen suorittaja. Hän on osunut kahdessa peräkkäisessä kotiottelussa. Kotona Devilsin hyökkäysongelmat eivät näy yhtä selvästi.

Devils on voittanut koko kaudella vain kaksi ottelua, kun se on päästänyt yli kaksi maalia. Kun vielä Cory Schneider saanee tänään lepovuoron maalilta, Islandersia on vaikea pitää kurissa. Kerroin on ennakoimaani alempi, mutta en silti näe muuta vaihtoehtoa kuin Islesin voiton. Kerroin on 2,12.

Toronto Maple Leafs-Columbus Blue Jackets

Maple Leafsin väliaikaisvalmentaja Peter Horachekin urakka alkoi keskiviikkona tappiolla. Nyt hän on sentään saanut pari jääharjoitusta alle ja päässyt muokkaamaan joukkuetta näköisekseen. Horachek kertoi, että joukkueessa on "liikaa pelaajia, jotka eivät halua puolustaa", joten ongelmakohta on ilmeisesti selvillä. Monet ovat käsittäneet lausunnon piikiksi Phil Kesseliä kohtaan. Kesselillä on heikkoutensa, mutta olisi mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuisi, jos Kessel saisi rinnalleen itsensä tasoisen sentterin.

Columbuksella on allaan vierasvoitot Coloradosta ja Dallasista. Jacketsillä on varmasti taskussaan pelisuunnitelma, jolla Air Canada Centreä turhautetaan entisestään. Joulukuun 16. päivän jälkeen Leafs-fanit ovat nähneet joukkueensa vain kahdesti, mutta 120 peliminuuttia on riittänyt 13 maalin päästämiseen.

Jacketsin Nick Foligno teki hiljattain merkittävän jatkosopimuksen, ja mies onkin ampaissut viiden ottelun pisteputkeen. Myös Brandon Dubinskyn paluu on siivittänyt Columbusta pitkälle. Poissaolonsa jälkeen hän on pelannut 12 ottelua ja saanut tehotilastonsa jo kuusi maalia plussalle. Lukema on joukkueen paras.

Uskon Maple Leafsin näyttävän merkkejä paremmasta, mutta jos Columbus menee johtoon, tunnelma hallissa voi kääntyä isäntiä vastaan. Se voi siivittää Jacketsin kolmanteen peräkkäiseen voittoon.

Pelivihje: Columbus Blue Jackets voittaa, 2,90.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!