NHL: Boston voittaa Pittsburghin huippuottelussa


Pittsburgh Penguins-Boston Bruins

Ennen kauden alkua näitä joukkueita pidettiin itäisen konferenssin parhaina. Viime aikoina Bruins on ollut keskinäisissä kohtaamisissa vahvempi, jos mukaan lasketaan kevään 2013 play off -sarja.

Penguins hukkasi Metropolitan-divisioonan kärkipaikkansa, kun se hävisi kahdesti New York Islandersille. Samoin Bruinsin voittokulku tyrehtyi kotiottelussa Montrealia vastaan. Ennen sitä Boston oli seitsemän marraskuussa pelatun kotiottelun tappiottomassa putkessa.

Yleisesti ottaen Bruins on kuitenkin parantanut peliään ainakin kotona. Edellämainituissa seitsemässä kotiottelussa Tuukka Rask tai Niklas Svedberg ei ole päästänyt enempää kuin kaksi maalia.

Pens-valmentaja Mike Johnstonilla sen sijaan on töitä edessä: Islanders hallitsi kumpaakin viikonlopun ottelua ja laukoi Penguinsin maalia kohti 35 kertaa kumpanakin iltana. Pittsburgh ei pystynyt sopeutumaan Islandersin kovaan pelitempoon.

Sidney Crosbylla on meneillään kuiva kausi, sillä supertähti on tehnyt 11 viime ottelussaan vain yhden maalin. Bruins on Crosbyn kimpussa aloituskiekosta lähtien, mikä ei ole unelmatilanne itseluottamuksen puutteesta kärsivälle pelaajalle.

Uskon Bostonin saavan pelinsä raiteilleen kotihallissaan. Kaiken lisäksi Bruins on kertoimissa altavastaaja. 2,70 on erinomainen kerroin.

Florida Panthers-Minnesota Wild

Florida on kohdannut useita kärkijoukkueita kahden viime viikon aikana ja pitänyt enimmäkseen pintansa. Kaksi voittoa San Josesta ja yksi Anaheimista olivat jakson komeimmat työnäytteet. Pisteitä tuli myös Islandersia ja Nashvillea vastaan.

Panthers on pelannut hieman vähemmän otteluita kuin muut, mutta vain Pittsburgh ja Anaheim ovat hävinneet vähemmän pelejä varsinaisella peliajalla. Roberto Luongo ja Cats-puolustus ansaitsevat hatunnoston saldosta.

Nick Bjugstad on noussut sisäisen maalipörssin kärkeen latomalla viisi maalia neljään viime otteluun. Korkeilla varausvuoroilla hankituilta Alexander Barkovilta ja Jonathan Huberdeaulta on kuitenkin lupa odottaa enemmän. Tämä pätee etenkin Huberdeauhun, joka pelaa jo kolmatta NHL-kauttaan.

Minnesotan ongelma etenkin vieraskentällä on se, että joukkue on liikaa puolustuspelinsä varassa. Tämän seuraus on vaisu vierassaldo (4-7).

Näyttää siltä, kuin Wildin joukkue olisi vieraissa aivan toinen kuin kotona. Kotiotteluissa Wild tekee neljä maalia per ottelu, vieraissa vain 1,91 osumaa per ilta. Huono vierastehokkuus selittynee sillä, että Minnyn ylivoima on osunut vieraissa vain kerran 38 yrittämällä. Ylivoimaprosentiksi tulee 2,6.

Peleihin nousevat alle 4,5 maalia (2,15) ja Floridan voitto (2,80).

Pelivihje: Boston Bruins voittaa, 2,70.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!